Auta, lodě i pouzdro na violoncello. V Praze budou k vidění dopravní prostředky z filmů o agentu Bondovi

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná dopravním prostředkům z filmů o agentovi 007. Na pražském Výstavišti začne 9. prosince. Návštěvníci uvidí desítky vozidel i dalších netradičních dopravních prostředků, které se ve špionské sérii objevily napříč lety.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Většina exponátů nese stopy kaskadérských kousků prováděných během natáčení. V Praze výstavu představili na velvyslanectví Velké Británie, odkud agent James Bond pochází.

Organizátory výstavy a také jednu z bývalých „bond girls“ Maryam d‘Abo, která hrála v Dechu života, přivítal na ambasádě velvyslanec Matt Field. „Jsem moc rád, že se takto unikátní výstava po Belgii přesunula právě do Česka,“ uvedl.

Herec Craig obdržel stejný řád, jako má jeho postava James Bond. Převzal ho od princezny Anny

Číst článek

Herečka mluvila o slavné scéně, kde s Timothym Daltonem používají místo saní její pouzdro na violoncello, a prozradila, že paradoxně jedinou její fobií je strach z explozí a výstřelů. Právě zmiňované pouzdro bude také na výstavě k vidění, stejně jako slavný Aston Martin z Casina Royale nebo BMW z Jeden svět nestačí. 

Kromě toho budou ukázány i motocykly, lodě, letadla nebo vrtulníky.

„Bond in Motion je zážitek, který osloví všechny diváky, od těch nejmladších až po zaryté fanoušky, od obdivovatelů kinematografie až po milovníky techniky a dobrodružství. Každý si zde najde něco pro sebe,“ lákal na pražskou výstavu její pořadatel Nicolas Borenstein.

V Belgii, kde výstava loni začínala, ji navštívilo více než 100 tisíc lidí.

Bondův Aston Martin, na tiskové konferenci k výstavě Bond in Motion | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Alžběta Havlová, mst Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme