Britský profesor objevil Kubrickův scénář k filmu Burning Secret. Byl ztracený 60 let

Britský profesor objevil dlouho ztracený filmový scénář legendárního režiséra Stanleyho Kubricka. Informuje o tom deník Guardian. Více než stostránkový scénář k filmu s názvem Burning Secret, tedy Mučivé tajemství, je prý téměř dokončený.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odborník na Kubrickovu tvorbu Nathan Abrams ho objevil ve vlastnictví rodiny jednoho z režisérových někdejších spolupracovníků.

Nicholsonova bunda z Kubrickova Osvícení se prodala za půl milionu. O Cruisův svrchník zájem nebyl

Číst článek

Scénář je založen na stejnojmenném románu rakouského spisovatele Stefana Zweiga. Kubrick na něm pracoval v padesátých letech minulého století. Proč se ztratil, není zcela jasné.

Scénář vypráví příběh muže, který se při pobytu v lázeňském resortu spřátelí s desetiletým chlapcem, aby mohl svést jeho matku. Kubrick ho napsal dohromady se spisovatelem Calderem Willinghamem.

Stanley Kubrick je autorek třinácti filmů. Mezi jeho nejznámější díla patří 2001: Vesmírná Odysea, Lolita nebo Spartakus. Uznávaný americký režisér zemřel před devatenácti lety.

Ladislav Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme