Bocelli se v Praze setkal s nevidomými studenty konzervatoře. ‚Je pro ně vzorem,‘ říká pedagožka

Vyprodává největší koncertní haly na světě, ale stále pomáhá i druhým. Řeč je o italském tenoristovi Andreovi Bocellim. Ten v sobotu večer vystoupil v O2 aréně v Praze. Ještě před koncertem se ale stihl setkat se studenty z pražské Konzervatoře Jana Deyla. Mezi nimi bylo i několik nevidomých.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Bocelli v sobotu večer vystoupil v O2 aréně v Praze

Andrea Bocelli v sobotu večer vystoupil v O2 aréně v Praze | Zdroj: Profimedia

Andrea Bocelli skončil generálku a přichází ke skupince studentů Konzervatoře Jana Deyla. Je tu trochu chaos, každý chce zpěvákovi něco říct. Jedna ze studentek teď spouští hudební podklad na mobilu a začíná Bocellimu zpívat árii z Dvořákovy Rusalky. Zpěvák říká, že se mu to moc líbí a že doufá, že si s ní jednou taky zazpívá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celou reportáž Terezy Cedidlové

Italský zpěvák několika studentům potřásá rukou. Jiní hudební ikonu, která je od nich jen pár desítek centimetrů, v úžasu sledují. „Con te partirò je pro mě opravdu srdcová záležitost. Poslouchám poměrně běžně pana Bocelliho už od dětství. Bylo to ještě mnohem lepší na živo, bylo to neopakovatelné,“ říká jedenadvacetiletý nevidomý student hry na klavír Marek Trunečka.

Podle zástupkyně ředitelky konzervatoře Daniely Štěpánové Šimůnkové může studentům takové setkání změnit život. „Přednostně jsme vybírali studenty, kteří mají zrakovou vadu nebo jsou nevidomí, protože si myslím, že Andrea Bocelli je pro ně samozřejmě vzorem. Když na sobě člověk bude pracovat, je hudba možností, jak celý život naplnit něčím krásným. I když má člověk určitý handicap, má šanci uspět i mezi zdravými,“ říká.

Akci zorganizoval Jiří Dohnal. Bocellimu jako poděkování předal noty evropských koled a taky český jazz přepsaný do Braillova notopisu.

Tereza Cedidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme