Začíná festival Colours of Ostrava s hlavní hvězdou OneRepublic. U stánků lze platit pouze bezhotovostně

V Ostravě začíná 20. ročník festivalu Colours of Ostrava. Brány areálu se otevřely přesně v poledne. Letos poprvé se bude u všech stánků platit jedině bezhotovostně. Od loňska zůstávají nevratné recyklovatelné kelímky. Ale také možnost vzít si do areálu vlastní jídlo. Ještě pár desítek hodin před začátkem pracovaly na přípravách stovky lidí.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapela OneRepublic

Kapela OneRepublic | Foto: IPA/Sipa USA | Zdroj: Reuters

Nákladní auta, dodávky, nakladače, vysokozdvižné plošiny. Příprava festivalu připomíná jakoukoli jinou velkou stavbu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před začátkem festivalu zjišťoval podrobnosti František Kuča

„Začali jsme stavět minulý týden v úterý. Na té aktivní technické fázi festivalu pracuje zhruba 500 lidí. Kdybych připočítal i dny před tou aktivní fází, tak jsme na čísle 850 lidí,“ popisuje pro ostravský rozhlas šéf techniky Josef Ženíšek.

Festival ale není jen o muzice a kapelách, desetitisíce lidí se musí někde najíst a napít.

„Celkově je v areálu 400 stánků s jídlem a se zbožím, 99 nápojových stánků, stanů a barů,“ říká mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Letos půjde všude na Colours zaplatit pouze platební kartou. „Zkušeností ze zahraničí je zrychlení obsluhy a komfortu. Lidé nemusí k bankomatům a hlídat si cash,“ dodává mluvčí.

Pokud někdo kartu nemá, může si u stánku za vstupem koupit jednorázovou, která lze nabít na 1000 nebo 2000 korun.

Další novinkou je vstup na festival u nové lávky poblíž Slezskoostravského hradu. „To je nejkratší cesta hlavně pro návštěvníky ubytované na Slezskoostravském hradě,“ dodává Sedlák.

110 interpretů

OBRAZEM: Poslední den Rock for People patřil Muse. Jejich vystoupení zakončil ohňostroj nad areálem

Číst článek

V Ostravě je poměrně horko, teploty mají vystoupat ke 30 stupňům. Návštěvníci by proto měli myslet mimo jiné na pokrývku hlavy a pitný režim.

První kapely zahrají v 16 hodin. Slavnostní zahájení festivalu začne v 17.30.

Představí se na 110 interpretů, mezi nimi i kapela OneRepublic, ale také Niall Horan, bývalý člen skupiny One Direction, americký rapper Macklemore, legenda brazilské hudby na rozlučkovém turné Gilberto Gil, britská dvojice Sleaford Mods. Z českých interpretů vystoupí například Ewa Farna či Lenka Dusilová.

Akce potrvá do soboty. Pořadatelé nezveřejňují návštěvnost, v minulých letech se ale podle odhadů pohybovala okolo 40 tisíc lidí.

František Kuča Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme