Twenty One Pilots, The Killers a více než 350 bodů programu. Začíná festival Colours of Ostrava

V Ostravě začne ve středu Colours of Ostrava. Na hudební festival tradičně zamíří desítky tisíc lidí. Organizátoři postavili 19 scén a na tři stovky stánků. Kromě hudby festival přinese také divadlo nebo oblíbené diskusní fórum Meltingpot.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Publikum na Colours of Ostrava 2018

Publikum na Colours of Ostrava (archivní foto) | Foto: Maxim Oweyssi | Zdroj: Český rozhlas

Plocha před hlavním pódiem vypadá jako velké mraveniště. Sem a tam přejíždějí nakladače, které převážejí části konstrukcí. „Největší problém je letos čas, protože máme rekordně krátkou dobu na stavbu,“ vysvětluje Dan Krečmer.

Kapela Weezer u svého nového singlu přichází s výstřední inovací. Je nutné se otáčet

Číst článek

On a jeho tým měli na přípravu celého areálu rekordně krátkých šest a půl dní. Museli například postavit přes dvanáct kilometrů plotů. Jen stavba hlavního pódia přitom trvá čtyři dny.

„Do toho jsme měli státní svátky, takže nám během čtvrtku a pátku nebyli dodavatelé schopni navozit to, co jsme potřebovali,“ pokračuje dále Krečmer. Oproti minulým ročníkům se uvolnil prostor pro zbourané části vysokých pecí poblíž multifunkční auly Gong.

„Zvětšili jsme design zónu, která je oblíbená, a přesunuli jsme tam Full Moon stage a je tam takové nové příjemné prostředí,“ popisuje.

Festivalová aplikace

Podle mluvčího Jiřího Sedláka by jinak na pravidelné návštěvníky neměla čekat žádná záludná překvapení. „Areál bude a je hodně podobný tomu, co bylo v roce 2019 – takže hlavní vstup od zastávky hlubina…“ ujišťuje a dodává, že pro lepší orientaci mohou lidé využít aplikaci pro mobilní telefon.

‚Bylo jim jedno, jak vypadají, záleželo na zvuku.‘ Před 65 lety se poprvé potkali Lennon a McCartney

Číst článek

„Je možné dostávat upozornění na koncerty a je tam mapa,“ dodává. Kvůli prevenci nejen proti covidu bude v areálu i více míst pro osobní hygienu a zásobníky s dezinfekcí.

„Samozřejmě ale vyzýváme návštěvníky a fanoušky k zodpovědnosti vůči sobě samým, k vlastnímu zdravotnímu stavu a tím pádem i k ostatním. Aby prostě nechodili (na festival – pozn. red.) nemocní,“ uzavírá Jiří Sedlák.

Festivalový areál se návštěvníkům otevře ve středu ve 12 hodin. Fanoušci se mohou těšit na kapely jako The Killers, které proslavily například písně Mr. Brightside a Somebody Told Me, nebo Twenty One Pilots, kteří si získali mnohé diváky hity jako Stressed Out, Ride nebo Heathens.

Příznivci rocku nebo indie rocku mohou v rámci Colours of Ostrava zavítat například na koncert zpěvačky LP nebo vidět skotskou kapelu Franz Ferdinand. Za zmínku stojí i Meduza, italská produkční elektronická hudební skupina, DJ Martin Garrix nebo Larkin Poe, americká rocková kapela sester Lovellových.

Colours of Ostrava budou probíhat od 13. do 17. července. Během těchto dní si mohou návštěvníci vybrat zábavu z více než 350 programových bodů, mezi nimiž jsou kromě koncertů i divadelní představení, filmy, diskuse i workshopy.

František Kuča, kth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme