David Koller opouští kapelu Lucie. Odehrajeme spolu koncerty do konce letních prázdnin, ujistili hudebníci

David Koller opouští kapelu Lucie. Radiožurnálu to potvrdil klávesista skupiny Michal Dvořák. Naplánované koncerty se ale rušit nebudou, ujistila Lucie na své oficiální facebookové stránce. To, zda odchod frontmana bude mít pro kapelu nějaké větší důsledky, nezmínila. Koller začal ve skupině hrát v roce 1987. S kapelou se rozešel už v roce 2005, dohromady se znovu dali o sedm let později.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Koller s kapelou Lucie na koncertě k albu EvoLucie v Bratislavě v roce 2018

David Koller s kapelou Lucie na koncertě k albu EvoLucie v Bratislavě v roce 2018 | Foto: TASR | Zdroj: Profimedia

„Po dlouhých úvahách jsem se rozhodl, že odcházím z Lucie. Hraní s Lucií bylo fajn a teď se chci věnovat především svojí rodině,“ zdůvodnil svůj odchod na facebooku Koller.

Karel Gott a Ivan Mládek zpívali písně a já pod nimi přehazoval koks do kotlů, vzpomíná kytarista Kodym

Číst článek

O to, že by se rušily koncerty, se ale fanoušci bát nemusí. „Rozcházíme se v dobrém a dohodli jsme se, že společně odehrajeme všechny nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin,“ ujistila Lucie na své facebookové stránce.

Lucie působí na české, respektive československé hudební scéně už od roku 1988. Tehdy na ni vstoupila se singlem Pár fíglů, od té doby vydala patnáct dalších singlů a osm alb. Kapela ale existuje už od roku 1985 a brzy se tak chystá oslavit své 40. narozeniny.

„Lucie jede dál, připravuje nové album a oslavy čtyřicátých narozenin,“ napsala kapela.

O tom, co bude odchod Kollera znamenat pro zbytek skupiny, se Lucie nezmínila. V minulosti se však její členové měnili poměrně často, odešli i její zakladatelé Robert Kodym a Petr Chovanec.

Katherine Vašíčková, Kristina Kouklová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme