Skupina Green Day vydala novou desku. V nových skladbách kritizují i tradiční americký sen

Po čtyřech letech se fanoušci skupiny Green Day dočkali nové desky. Punkrockeři v ní zpívají o nerovnosti, špatných životních etapách a třeba i o svém dětství.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Punkrocková kapela Green Day

Punkrocková kapela Green Day | Zdroj: Profimedia

Jeden z nejosobnějších počinů, jaký jsme kdy vydali. I takhle o své nové desce mluví američtí Green Day. Na albu s názvem Saviors je patnáct nových písní a fanoušci se podle skupiny můžou těšit na pořádnou dávku nespoutaného punku a rocku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celou reportáž

Když skupina Green Day novou desku nahrávala ve studiích v Londýně a Kalifornii, tak okamžitě věděla, že hlavním singlem bude píseň American Dream Is Killing Me. V ní nabízí pohled na to, jak tradiční americký sen pro spoustu lidí nefunguje a naopak jim ubližuje.

Od nové desky jsme chtěli víc. Narážku na Stacy’s Mum jsem si neodpustil, říká frontman All Time Low

Číst článek

Kde se zrodil tenhle nápad, vysvětlil v rozhovoru pro kanadské rádio Sonic Frontman Green Day Billy Joe Armstrong.

„Můj táta byl řidič kamionu a moje máma byla servírkou. Bylo to v sedmdesátých letech minulého století. Měli šest dětí. Vybudovali nám v Americe skvělé rodinné zázemí. A myslím si, že je to něco, co už dnes v Americe prostě neexistuje,“ řekl.

S novou deskou se Green Day chystají také na turné. Začne na konci května ve Španělsku, několikrát pak vystoupí v Německu a nebudou chybět ani stadionové koncerty napříč Spojenými státy americkými.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme