Memento Mori i Songs of Faith and Devotion. V Praze opět vystoupila skupina Depeche Mode

V pražských Letňanech začal v neděli večer písní My Cosmos Is Mine z nového alba Memento Mori koncert skupiny Depeche Mode. Vystoupení britské kapely podle pořadatelů sledovalo 60 000 fanoušků. Těsně před začátkem se spustil silný déšť, který částečně promáčel plochu k stání a před kterým lidé hledali úkryt pod tribunami. Koncert kvůli tomu začal se zpožděním.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

profimedia-078458587_230730-213215_kth.jpg

Depeche Mode vystoupili v pražských Letňanech (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

Depeche Mode na koncertě v pražských Letňanech představili mimo jiné píseň Wagging Tongue. Ta je z nového alba, které již Depeche Mode propagují bez klávesisty Andrewa Fletchera. Jeden ze zakládajících členů skupiny zemřel loni v květnu v 60 letech kvůli disekci (rozštěpení stěny) aorty.

Taylor Swift otřásla Seattlem. Koncert zpěvačky vyvolal seismickou aktivitu o síle malého zemětřesení

Číst článek

Prvním starším hitem, který početní příznivci přivítali velkým aplausem, byla píseň Walking in My Shoes z alba Songs of Faith and Devotion, od jehož vydání letos uplynulo 30 let.

V úloze prvního předskokana se představila domácí synthpopová formace Lakeside X. Trojice Janne Marvannen, Robert Broj a Igor Dvorský, která se loni čtvrtou řadovou deskou Love Disappears vrátila na scénu po více než jedenáctileté pauze, doplnila již dříve ohlášenou německou předskupinu Hope.

Evropskou část turné k aktuální desce Memento Mori zahájili Depeche Mode v polovině května dvěma koncerty v Amsterdamu. Zahraniční ohlasy v recenzích koncertů na evropských zastávkách píší o silně emotivním zážitku.

Po více než dvou milionech prodaných vstupenek na Memento Mori Tour a vyprodaných koncertech v Severní Americe a Evropě oznámila kapela další termíny evropského turné v roce 2024. V pražské O2 areně vystoupí 22. a 24. února 2024

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme