Umělá inteligence spoluvytvořila hologram Elvise Presleyho. Vystoupí na koncertech v Londýně i Berlíně

Elvis Presley vystoupí letos na podzim ve Velké Británii. Nejedná se o potvrzení spekulací o tom, že tento legendární zpěvák je stále mezi živými. V show, která se poprvé odehraje v listopadu, vystoupí hologram Elvise Presleyho spoluvytvořený umělou inteligencí. Po Londýně se představí v Las Vegas, Tokiu a Berlíně.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elvis Presley

Elvis Presley | Foto: Sony Music

Od Presleyho smrti v roce 1977 se stále najde dost lidí, kteří věří, že král rokenrolu nezemřel. Teď si na něj sice nebudou moci sáhnout, ale alespoň podívat. Díky unikátnímu projektu společnosti Layered Reality.

Ed Sheeran, Rammstein i Depeche Mode. V roce 2024 navštíví Českou republiku světové hvězdy

Číst článek

„Vyšli jsme z tisíců autentických fotografií, z intimních informací o tom, jak Elvis žil, a také z hodin domácího videa. To vše nám pomohlo tohoto muže, který se stal ikonou, pochopit,“ říká ředitel společnosti Andrew McGuinness.

Hologram Elvise Presleyho má být jako živý. Show má nabídnout fanouškům nezapomenutelnou cestu jeho životem a hudbou.

„Návštěvník se vydá na cestu Elvisovým životem, který v úžasných kulisách ztvární herci i moderní technologie. Ty zahrnují rozšířenou realitu, videomaping a binaurální zvuk. Vše zakončí samotné vystoupení Elvise, které je generované umělou inteligencí. Uvidíte Elvise přímo před sebou. On sám nikdy v Londýně nevystoupil, jeho představení generované umělou inteligencí tak bude opravdu něco výjimečného. Bude to radostná oslava jeho života a hudby,“ doplnil.

Supermoderní show hologramového Elvise chce navázat na úspěch podobného představení skupiny ABBA, které se poprvé představilo před dvěma lety. Během prvního roku je navštívil 1,3 milionu diváků.

Presley zemřel ve 42 letech. Mnozí stále věří, že svou smrt předstíral, a řada lidí přísahala na to, že hudební legendu tam či onde potkala. Díky moderním technologiím budou teď moci Elvise Presleyho spatřit i ti, kdo konspiračním teoriím nevěří.

Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme