Největší koncert kariéry. Madonnu si v Brazílii přišlo zdarma poslechnout asi 1,6 milionu lidí

Davy fanoušků přišly v sobotu večer na pláž Copacabana v brazilském Riu de Janeiro na bezplatný koncert pod širým nebem americké zpěvačky Madonny. Úřady očekávaly, že si pětašedesátiletou popovou hvězdu přijde poslechnout na 1,5 milionu lidí, uvedla agentura Reuters. Podle AP jich nakonec přišlo odhadem 1,6 milionu. Má jít o největší koncert její kariéry a byl předem ohlašován jako „historický“.

Rio de Janeiro (Aktualizováno: 8:10 5. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Madonna během koncertu na pláži Copacabana

Madonna během koncertu na pláži Copacabana | Foto: Pilar Olivares | Zdroj: Reuters

Brazilský koncert uzavírá turné Celebration, které královna popu odstartovala už loni. Úřady v Riu uvedly, že do okolí místa konání koncertu vyšlou tisícovky policistů, kteří mají usměrňovat davy podobně jako při proslulých novoročních oslavách ve městě.

‚Co tam sedíte? Pojďte prožít jízdu!‘ Madonna vyzvala ženu na vozíku, aby se na jejím koncertě postavila

Číst článek

Hasiči při teplotě kolem 28 stupňů Celsia kropili fanoušky, kteří se sešli u pódia, vodou. Zdarma byla distribuována také pitná voda.

Krátce před 23.00 (4.00 středoevropského letního času) královna popu podle agentury AFP, celá v černém, přišla na pódium a uvedla davy do varu interpretací písně Nothing Really Matters.

Publikum zaplnilo písečnou pláž, ale mnozí fanoušci show sledovali z desítek člunů na moři, odkud si zajistili nerušený výhled.

V minulosti měli na ikonické pláži koncerty například The Rolling Stones nebo Rod Stewart. I oni přilákali více než milion lidí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme