Zemřel Radan Dolejš, kytaristovi hudební skupiny Patrola Šlapeto bylo 57 let

Ve věku 57 let v neděli v Praze zemřel hudebník, dramaturg, scenárista a režisér zábavných pořadů Radan Dolejš. O úmrtí informovala rodina, žádá média o respektování soukromí. Dolejš se v hudební oblasti proslavil jako kytarista skupiny Šlapeto, později Patrola Šlapeto. V televizích je podepsán například pod mnoha scénáři výročních koncertů nebo pořadů k vyhlášení nejen sportovních anket, například Atlet roku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kytarista skupiny Patrola Šlapeto Radan Dolejš

Kytarista skupiny Patrola Šlapeto Radan Dolejš | Foto: Martin Polák | Zdroj: Patrola Šlapeto

Radan Dolejš byl dlouholetým šéfem legendární skupiny Šlapeto. V roce 2001 založil společně s Karlem Hozou skupinu Patrola Šlapeto, staropražskou kapelu věnující se interpretaci nejslavnějších hospodských písní minulých století a převážně části repertoáru Karla Hašlera.

Problém ztráty důvěry. Smrt zpěvačky Hany Horké podle expertů ukázala, čím dlouhodobě trpí česká společnost

Číst článek

V letech 1998 až 2009 působil jako dramaturg, scenárista a režisér zejména zábavných pořadů na TV Nova, v letech 2003 až 2007 na TV Prima a od roku 2002 do současnosti v České televizi, kde byl také nějaký čas výkonným ředitelem na ČT1.

Dolejš se narodil 9. dubna 1964, absolvoval na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, obor čeština a dějepis. Studoval také na Lidové konzervatoři Jaroslava Ježka.

Od září 2017 učil na Pražské konzervatoři obor dějiny Jazzu a moderní populární hudby. Dolejš je autorem a spoluautorem několika knih zejména ve spojení s Janem Werichem a Jiřím Voskovcem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme