Děsí mě, jak lehce člověk skočí na trik někoho, kdo touží po moci, říká Aneta Langerová

Aneta Langerová byla v pátek hostem Osobnosti Plus a moderátorky Barbory Tachecí. „Jsem v období, kdy se snažím osekávat všechno, co nemám zapotřebí dělat. A snažím se ještě mnohem pečlivěji vybírat, do čeho vstupuji, do jaké práce se pouštím. Ale i v osobním životě se snažím soustředit na důležité věci a to ostatní tolik nevnímat,“ říká zpěvačka.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SOČR uvádí: Aneta Langerová, 3. prosince 2017

SOČR uvádí: Aneta Langerová, 3. prosince 2017 | Foto: Filip Jandourek

Mladá umělkyně, kterou do světa hudby vynesl první ročník komerční soutěže Česko hledá SuperStar, popisuje, že proces, kterým prochází, je náročný i na důslednou sebereflexi. „Někdy je to těžké, protože samozřejmě člověk musí uvažovat kriticky i sám vůči sobě, vůči tomu, co dělá, a i nad tím, co mu kdo řekne. A nesmí se nechat jednoduše uchlácholit,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý rozhovor

Nečekané přátelství

V letošním roce vyšla audiokniha Pane Bože, tady Anna, kterou Aneta Langerová realizovala společně s herečkou Bárou Hrzánovou. Muzikantka vypráví, jak dobré přátelství se z tohoto setkání zrodilo.

Další spolupráce je téměř nevyhnutelná, to říkám i za Báru. Hrozně rády spolu trávíme čas, hodně věcí sdílíme a neustále se kolem nás něco děje. Našla jsem kamarádku v člověku, ve kterém bych ji v životě nečekala. Myslím, že je to velmi osudové setkání, a věřím, že z našich zážitků vyplyne další společná tvorba.

Ráda poslouchám moudré lidi

Jedna z nejuznávanějších českých zpěvaček vyznává poměrně jasné zásady ve vztahu k hudebnímu trhu. „Některé akce, kterých se zúčastňuji, jsou komerční,“ říká.

„Není to ale sprostá komerce. Ta drsná, jen pro prachy, když to řeknu otevřeně. Toho se straním. Staly se i věci, které by mě asi mohly mrzet. Ale člověk zkrátka musí jít dál a nemůže se v tom stále rýpat a klást si vinu. Ano, byly takové chvíle, ale ne nic tak fatálního. To bych jen tak neseděla a nebyla v klidu,“ dodává.

Že Aneta Langerová není osoba uzavřená jen v hudebním světem a svém úspěchu, dává najevo například zájmem o politické dění. „Snažím se zajímat o společnost a o to, na jaké úrovni naše země je. Nebo jak se lidé k sobě chovají,“ říká Langerová.

Je to pro mě hrozně těžké téma, to říkám na rovinu. A je hrozně těžké se v tom zorientovat. Jsem citlivá na to, když se rozmělňuje pravda, rozmělňují se fakta a věřím, že to je nějaký záměr. To mě děsí stejně jako to, jak je rozdělená naše společnost a jak lehce člověk skočí na trik někoho, kdo touží po moci. Je to nepříjemný pocit. Neustále poslouchám rozhovory a baví mě poslouchat vzdělané lidi, moudré lidi, kteří rozebírají témata nikoli konfliktním způsobem, ale snaží se rozkrýt skutečnost,“ dodává.

Aneta Langerová

Zpěvačka a hudebnice Aneta Langerová se narodila 26. listopadu 1986 v Benešově. Po vítězství v soutěži Česko hledá SuperStar 2004 se stala jednou z nejpopulárnějších českých zpěvaček. Jejím vzorem je Alanis Morissette a Édith Piaf. Být interpretkou jí ale nestačilo. Ve snaze o ryzí autenticitu se vydala na cestu k psaní vlastních písní. Ve filmu 8 hlav šílenství ztvárnila hlavní roli básnířky Anny Barkovové, která po kritice sovětského režimu skončila na více než 20 let v sovětských gulazích. Žije v Praze.

Barbora Tachecí, kte Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme