Španělské filmové ceny Goya ovládl snímek El buen patrón s Javierem Bardemem

Španělské filmové ceny Goya ovládl snímek El buen patrón (Dobrý šéf). Komedie, kterou režíroval Fernando León de Aranoa, získala šest sošek, včetně ceny za nejlepší film, režii a původní scénář. Javier Bardem, který ve filmu ztvárnil ředitele fabriky na váhy, si odnesl cenu za nejlepšího herce v hlavní roli, podle deníku El País tak získal již šestou sošku.

Valencie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Udílení španělských cen Goya ovládl snímek režírovaný Fernando Leónem de Aranoa

Udílení španělských cen Goya ovládl snímek režírovaný Fernando Leónem de Aranoa | Zdroj: Reuters

Cenu za nejlepší herečku v hlavní roli a zároveň svou první sošku obdržela Blanca Portillová. Ta hrála v dramatu Maixabel režisérky Icíar Bollaínové. Snímek byl natočen podle skutečné události a pojednává o vdově po politikovi, kterého v roce 2000 zabila separatistická teroristická organizace Baskicko a jeho svoboda (ETA).

Ceny Goya uděluje Španělská akademie umění a kinematografie ve třech desítkách kategorií a její laureáti dostávají bronzovou bustu španělského malíře Franciska Goyi.

Ocenění za nejlepší herečku ve vedlejší roli získala Nora Navasová, která hrála ve snímku Libertad režisérky Clary Roquetové. Ta získala cenu pro debutující režiséry. V kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli uspěl Urko Olazabal (Maixabel).

Cenu Goya za nejlepší evropský film si odnesl snímek Chlast dánského režiséra Thomase Vinterberga. Novou mezinárodní cenu Goya obdržela australská herečka Cate Blanchettová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme