Dospívání jako téma pro všechny diváky. Tři tipy na filmy a seriály o pubertě a teenagerech

Kulturní redakce Českého rozhlasu vám nabízí tipy tři teenagerské filmy a seriály, které ale můžou tématy spojenými s dospíváním oslovit diváky všeho věku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kdybys jen tušil

Americká režisérka čínského původu Alice Wu má na Netflixu svůj film Kdybys jen tušil, který zvítězil na newyorském festivalu Tribeca. V originále se film jmenuje podle citace z Platóna The Half Of It a jde o romantickou komedii.

Nejlepší filmy roku 2020, co jsme v kinech (ne)viděli: ženy malé, kráva první a smyčky časové

Číst článek

Hlavní hrdinka, také Američanka s čínskými kořeny, Ellie Chu si přivydělává tím, že píše školní práce pro své spolužáky. Jednoho dne souhlasí, že pro svého vrstevníka napíše milostný dopis. K dívce, které jeho jménem píše, začne sama cítit lásku.

Kdybys jen tušil je cyranovskou variací s queer motivem a ukazuje potíže náctiletého života na americkém maloměstě. Snímek najdete v databázi streamovací služby Netflix.

The End of The F***ing World

Seriál The End of The F***ing World komediální formou přibližuje prožívání vlastního outsiderství a podivnosti teenagerů. 17letý James si o sobě myslí, že je psychopat a že musí někoho zabít.

Alyssa, která se nově přistěhovala, má problém s rodiči pravidly i konvencemi. Vydají se spolu na cestu a začnou spolu chodit. The End of The F***ing World má už dvě sezony zhruba 20minutových epizod a je k vidění na Netflixu.

Jsme, jací jsme

Italský režisér Luca Guadagnino je nejen díky oscarovému filmu Říkej mi svým jménem – Call Me By Your Name, který je online dostupný na Google Play, svým způsobem specialista na italsko-americká témata a dospívání.

V osmidílném seriálu Jsme, jací jsme, který je k vidění na HBO vypráví příběh dětí, žijících na americké vojenské základně v Itálii. Seriál o přátelství, revoltě, prvních láskách a identitě v chaosu dospívání si vysloužil vysoká kritická hodnocení v Evropě i Spojených státech. K dispozici je na HBO GO.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme