Nejsledovanějším pořadem Štědrého dne byla pohádka O vánoční hvězdě

Nejsledovanějším pořadem Štědrého dne byla premiéra pohádky České televize O vánoční hvězdě. Vidělo ji 2,68 milionu diváků starších 15 let. Je to 62 procent všech lidí, kteří měli od 19.00 hodin zapnutou televizi. Sledovanost premiérové pohádky na ČT1 byla téměř o čtvrt milionu vyšší než u loňské Princezny a půl království. Vyplývá to z dat, která poskytla Česká televize.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Ramba a Vojtěch Kotek v pohádce O vánoční hvězdě

Tereza Ramba a Vojtěch Kotek v pohádce O vánoční hvězdě | Foto: Klára Cvrčková | Zdroj: Česká televize

I na dalších osmi místech sledovanosti skončily pořady na ČT1.

Druhou příčku obsadily Tři oříšky pro Popelku, vidělo je 2, 2 milionu diváků (podíl na sledovanosti 48,2 procenta), a třetí Pelíšky s více než 1,7 milionu diváků (podíl 48,7 procenta).

V nové ladovsky laděné vánoční pohádce rozsvěcí pravá láska na Zem spadlé hvězdy

Číst článek

Celodenní podíl České televize na sledovanosti v případě publika staršího 15 let přesáhl 52 procent, v hlavním vysílacím čase byl 59,6 procenta, uvádí ČT.

Na desátém místě skončil, stejně jako loni, podle serveru Mediaguru film Pretty Women na Nově, který běžel od 22.00.

Pohádka O vánoční hvězdě Karla Janáka zaujala nejvíce také dětské diváky, sledovalo ji 254 000 dětí ve věku od čtyř do 14 let, s podílem na publiku 59,2 procenta. Tři oříšky pro Popelku pak 198 000 dětí. Třetí v pořadí sledovanosti u dětského publika byla Šíleně smutná princezna se 167 000 diváky do 14 let.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme