Černobílý svět zachycující spiklenectví a frustraci. Výstava fotografa Kučery mapuje období normalizace

V Leica Gallery Prague je od pátku k vidění výstava fotografa Jaroslava Kučery, který má na svém kontě 14 fotografických publikací a je zastoupen ve sbírkách českých i zahraničních galerií. Jeho vystavený soubor nazvaný výstižně Klid před bouří mapuje období normalizace.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobu, kdy na povrchu života byl zdánlivý klid, ale pod jeho povrchem to vřelo spiklenectvím a frustrací. Tyto potlačované emoce vnímavý fotograf na desítkách černobílých fotografií předkládá divákovi s absurditou a ironií.

Obrazy od dětí z 60 zemí. Nová výstava v pařížském sídle UNESCO připomíná 80. výročí vyhlazení Lidic

Číst článek

Skrze tváře a situace z pražských ulic, ze života v severních Čechách a ze snímků série Komunistické svátky vytváří působivou sociální sondu, kterou doplňují popisky, jež stojí za pozornost. V části věnované studentským kolejím nahlíží autor empaticky do soukromí svých postav.

Jako fotograf příšeří kaváren, hospod, podchodů, potemnělých pokojů bojuje se zrnem převolaných filmů a pohybovou neostrostí, mnohdy možná způsobenou nestabilitou autora vracejícího se nočním městem z jeho oblíbené Mělnické vinárny, které je věnován jeden ze souborů.

O to víc je z jeho snímků cítit lidská a osobní výpověď, nejen o době, ale i o něm samém.

René Volfík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme