Thajci volili nový parlament, desítky volebních místností ale opozice blokovala

V Thajsku skončily předčasné parlamentní volby. Poznamenaly je ale zmatky. Kvůli protivládním demonstracím například na některých místech zůstaly volební místnosti uzavřené. Jinde chyběly hlasovací lístky i urny. Výsledky proto budou známy zřejmě až po 23. únoru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Thajsko sčítá hlasy po předčasných parlamentních volbách

Thajsko sčítá hlasy po předčasných parlamentních volbách | Zdroj: Reuters

Asi 42 z 375 thajských volebních obvodů bylo blokováno nebo je musely úřady kvůli bezpečnosti voličů uzavřít.

V Bangkoku to byly čtyři obvody, jedním z nich byla i část Lak Si, kde se včera střílelo, přičemž bylo zraněno sedm lidí, včetně amerického novináře.

Neklidná byla situace i na jihu země, kde protivládní stoupenci zabavili desítky volebních uren a lístky.

Hlavní opoziční síla Demokratická strana volby bojkotovala. Účastníci nepokojů obviňují vládu premiérky Jinglak Šinavatry z korupce a tvrdí, že zemi ve skutečnosti z exilu řídí její bratr. Toho Thajci svrhli při vojenském převratu v roce 2006. Ve vlasti čelí obvinění ze zneužívání moci a korupčního chování.

Teď volební komise sčítají hlasy a rozhodují o tom, kdy budou volby v blokovaných okrscích nahrazeny. Výsledky voleb budou známy až po 23. únoru.

I přes protesty opozice v Thajsku začaly předčasné parlamentní volby

Číst článek

Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme