Nemocná Kvitová se odhlásila z Fed Cupu, nahradí ji Záhlavová-Strýcová

Tenistka Petra Kvitová nepoletí na fedcupové utkání ve Španělsku. Česká jednička má silnou virózu a v Seville příští víkend nenastoupí. Kapitán Petr Pála místo ní nominoval do týmu Barboru Záhlavovou-Strýcovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová míří do Melbourne s bilancí pěti výher a jedné porážky (ilustrační foto)

Petra Kvitová míří do Melbourne s bilancí pěti výher a jedné porážky (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

"Je mi to moc líto, do Španělska jsem se těšila, ale v sobotu večer se definitivně rozhodlo, i na základě konzultací s profesorem Pavlem Kolářem, že musím zůstat doma a silnou virózu vyléčit. Přeju holkám hodně zdaru, držím jim palce a věřím, že to zvládnou," řekla Kvitová pro facebook českého fedcupového týmu.

"Petra vzhledem k nemoci s námi nemůže odletět a nemůže se tak zúčastnit utkání ve Španělsku. Po konzultacích s doktorem Kolářem se rozhodlo, že to musí vyležet, proto jsem se rozhodl povolat Báru. Tým i tak máme hodně silný na to, abychom uspěli," sdělil Radiožurnálu fedcupový trenér Petr Pála.

Karolína Plíšková finále v thajském Pattaye prohrála

Číst článek

Zatím se ještě nedostalo na Karolínu Plíškovou, čerstvou finalistku turnaje z Pattaye. Podle Pály hlavně kvůli antukovému povrchu, na kterém se příští víkend v Seville bude hrát.

"Karolína je žebříčkově naše čtvrtá hráčka a finále z Thajska je velkým úspěchem. Myslím si, že má nakročeno, ale domluvili jsme se, že vhledem k tomu, na jakém povrchu budeme hrát, je na její účast v týmu ještě čas," vysvětloval.

Se Španělkami se české tenistky střetly dosud pouze třikrát a vyhrály jen poslední vzájemný zápas v Brně v roce 2009. O dva roky dříve se hrálo na antuce v Palafrugellu a Češky prohrály 1:4.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme