Vyhlídku Zelená budka nad Šternberkem natřel neznámý vandal růžovou barvou

Zelený altán v lese nad Šternberkem natřel neznámý vandal na růžovo. Vyhlídka je známým cílem běžců nebo pejskařů, protíná se tu totiž několik turistických tras. Město altán v minulém roce opravilo, slavil totiž 100 let své existence. Teď do krajiny svítí barvou typickou spíše pro porcelán.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyhlídka Zelená budka nad Šternberkem natřená na růžovo

Vyhlídka Zelená budka nad Šternberkem natřená na růžovo | Foto: sternberk.eu

Jediné, co na altánu zůstalo zelené, jsou střecha a krovy. Barvu změnila dokonce i turistická značka na cestě k vyhlídce.

„Šternberáci tomu neřeknou jinak než Zelená budka. To je zřejmě příčina toho, že se tady někdo vzbouřil a řekl: Já vám dám Zelenou budku, bude růžová,“ říká s úsměvem jeden ze šternberských turistů Petr Zajíc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na růžovou natřenou vyhlídku nad Šternberkem se vypravila reportérka Monika Tomášková

Antonín Hájek z městského odboru správy majetku čin neznámého vandala nechápe.

„V listopadu jsme provedli opravu střechy a části krovů, provedly se kompletně nátěry. Vloni v létě tady bylo i oddávací místo, takže já i moji kolegové kroutíme hlavou, proč.“

Růžový nátěr se nelíbí ani dalším turistům. „Lidská hloupost nezná mezí, víc se k tomu asi nedá říct. Chodí se takové partičky, které asi nemají nic jiného na práci, než vymýšlet hlouposti,“ poznamenává jeden z pravidelných návštěvníků vyhlídky.

Na nový název Růžová budka si ale místní zvykat nemusí. „Až dovolí počasí, budku uvedeme do původního stavu. Teď to řeší státní policie, takže necháme to na orgánech, aby se pokusili najít pachatele. Ale bude opět zelená,“ potvrzuje Antonín Hájek.

Monika Pustovková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme