Oscarového herce Philipa Seymoura Hoffmana našli mrtvého v jeho bytě

Ve Spojených státech zemřel americký oscarový herec Philip Seymour Hoffman. Na svém webu to s odvoláním na policejní zdroje píše list The Wall Street Journal. Hoffmanovi bylo 46 let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Philip Seymour Hoffman s Oscarem za film Capote (2005)

Philip Seymour Hoffman s Oscarem za film Capote (2005) | Zdroj: ČTK

Hoffmana našli v koupelně jeho bytu v newyorské části West Village. Objevil ho scénárista David Katz, který se mu nemohl dovolat.

Příčinu úmrtí úřady zatím neupřesnily, spekuluje se ale o možném předávkování drogami. Herec měl údajně v ruce injekční stříkačku.

Hoffman patřil mezi výrazné a oceňované herce, podílel se na nezávislých filmech i hollywoodské produkci, měl za sebou i řadu divadelních rolí. Už v 90. letech sklidil chválu kritiků i diváků za role ve filmech Magnolia, Hříšné Boogie či Big Lebowski.

V roce 2005 získal Oskara Oscara za hlavní roli ve filmu Capote o životě slavného spisovatele. Dvakrát byl také nominován za vedlejší herecký výkon, a to ve snímcích Soukromá válka pana Wilsona a Mistr. V roce 2011 hrál šéfa volební kampaně ve filmu George Clooneyho z politického prostředí Den zrady.

Policie před domem, ve kterém byl Philip Seymour Hoffman nalezen mrtvý | Foto: ČTK

Filmová kritička Darina Křivánková označila Philipa Seymoura Hoffmana za jednoho z nejtalentovanějších herců své generace.

„Dlouho hrál převážně vedlejší role, ale v těch vedlejších rolích dokázal být nepřehlédnutelný, takže za ně sbíral často ocenění. A když konečně dostal velkou roli ve filmu Capote, tak z toho byl hned Oscar,“ připomněla Křivánková.

Podle listu New York Post se Hoffman v roce 2006 veřejně přiznal, že v době studí na newyorské herecké škole bral drogy ve velkém. Loni se údajně deset dní léčil poté, co závislosti znovu propadl.

Lenka Kabrhelová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme