Tenista Berdych prý neřekl v Davisově poháru své poslední slovo

Tenisoví fanoušci se opět přesvědčili, jak dobré je mít v daviscupovém týmu Tomáše Berdycha. Český hráč číslo jedna se podílel na všech bodech v utkání s Nizozemskem a byl to právě on, kdo rozhodl o postupu do čtvrtfinále, ve kterém se obhájci titulu představí v Japonsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych

Tenista Tomáš Berdych | Zdroj: ČTK

Kdyby šlo o rozlučku, byla taková, jak měla být. Se slavnostní hudbou a hromovým potleskem. Berdych ve svých singlových zápasech v Ostravě neztratil ani set a stejně jako v mnoha předchozích případech do puntíku splnil úlohu týmového lídra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Berdych prý neřekl v Davisově poháru své poslední slovo

Ale o derniéru nejúspěšnějšího reprezentanta samostatného Česka prý v žádném případě nešlo. Berdych s velkou pravděpodobností nepoletí ke čtvrtfinálovému duelu do Japonska, ale pokud by se naskytla příležitost bojovat o finále nebo hrát o titul, svou účast v sestavě nevyloučil. I přesto, že se chtěl tento rok více soustředit na své individuální cíle.

„Nikdy jsem neřekl, že jsem odehrál svůj poslední zápas. Uvidím, jak se bude celý rok vyvíjet. Jako rozlučku jsem to rozhodně nebral,“ řekl Berdych Českému rozhlasu.

Japonci mají sice vynikajícího Nišikoriho, ale další tenisté už tak kvalitní nejsou. Podle kapitána Jaroslava Navrátila je šance na postup slušná, i kdyby neměl k dispozici obvyklou jedničku. „Ať to dopadne tak či onak, šance v Japonsku jsou větší, i kdyby Tomáš nejel,“ má jasno Navrátil.

Skalní fanoušci českého týmu jsou s neúčastí Berdycha v Japonsku vesměs smířeni, i tak ale plánují výjezd a slibují podporu týmu, i když tuší, že vítězit bez jednoho z nejlepších tenistů české éry bude mnohem obtížnější.

„Nedá se nic dělat, sport je sport. Myslím, že Tomáš by pomohl, kdyby bylo zle,“ shodují se fanoušci Miloš a Rudolf.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme