Lehečka má únavovou zlomeninu obratle a přijde o Roland Garros. V ohrožení je i Wimbledon

Tenista Jiří Lehečka utrpěl únavovou zlomeninu bederního obratle a čeká ho dlouhá pauza od tenisu. S jistotou přijde o Roland Garros a ohrožená je i jeho účast na červnovém Wimbledonu. Pro weby iDNES.cz a iSport.cz to řekl Lehečkův trenér Michal Navrátil.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka ve čtvrtfinálovém utkání turnaje Masters v Madridu proti Daniilu Medveděvovi

Jiří Lehečka | Foto: Juan Medina | Zdroj: Reuters

Lehečka minulý týden skrečoval semifinálový zápas turnaje v Madridu s Kanaďanem Augerem-Aliassimem. Přitom předtím vyřadil například domácí legendu Rafaela Nadala. Předčasně už musel letos odstoupit i v únoru ze zápasu s Kazachem Bublikem na turnaji v Dubaji.

Lehečka si na turnaji v Madridu obnovil zranění zad, semifinálový duel vzdal. Pavlásek je ve finále deblu

Číst článek

Lehečkův tým měl podezření na vážné zranění hned po semifinále v Madridu. „Bohužel se potvrdila únavová zlomenina obratle. Tím pádem je prognóza horší, vypadá to pět až osm týdnů. Řešíme to s profesorem Kolářem a jeho týmem, léčba probíhá tam,“ řekl Navrátil.

Dvaadvacetiletý tenista jinak prožívá povedenou sezonu. V lednu získal svůj první titul na okruhu ATP a právě v Madridu se poprvé podíval do semifinále akce ATP 1000. Teď je ale na několik týdnů až měsíců mimo hru.

Wimbledon v ohrožení

„Roland Garros určitě nemůže stihnout. Budeme chtít bojovat o Wimbledon, ale záleží, jak se situace vyvine,“ popsal Navrátil.

Nad datem návratu po zranění ale visí velký otazník. „Nejhorší na tom je, že Jirka musí mít klidový režim. Nemůže jít ani na kolo, nemůže plavat, nic podobného. Jirka už je takový profesionál, že se dokáže rychle adaptovat a nastavit do herního módu, ale tohle je složitější případ v tom, že nesmí dělat fyzické věci. O to bude comeback z mého pohledu komplikovanější,“ uzavřel trenér aktuálně nejlepšího českého tenisty.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme