Lehečka prohrál se Sinnerem dvakrát 3:6 a na Masters v Indian Wells skončil ve čtvrtfinále

Jiří Lehečka nestačil ve čtvrtfinále turnaje Masters v Indian Wells na italského favorita Jannika Sinnera a prohrál dvakrát 3:6. Světové trojce vzdoroval necelou hodinu a půl. Sinner, vítěz lednového grandslamu Australian Open, uhájil v souboji dvaadvacetiletých tenistů letošní neporazitelnost. V součtu s koncem minulé sezony vyhrál devatenáctý zápas v řadě.

Indian Wells Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka reaguje během zápasu druhého kola s Američanem Alexem Michelsenem

Jiří Lehečka skončil na turnaji Masters ve čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Lehečka na "pátém grandslamu" v Indian Wells vyřadil cestou do svého prvního čtvrtfinále na Masters světovou pětku Rusa Andreje Rubljova nebo řeckou jedenáctku Stefanose Tsitsipase. V obou případech neztratil ani jednou podání. Sinner však další překvapení nedopustil.

Českému tenistovi sebral poprvé servis ve třetím gamu a pak ještě v devátém na 6:3. Lehečka už třetí setbol neodvrátil po vlastní nevynucené chybě. Další brejkbol využil šampion z letošního Melbourne i turnaje v Rotterdamu ve druhé sadě na 3:1 a vedení už dotáhl. Lehečka odvrátil v závěru tři mečboly, ten čtvrtý ale Ital při vlastním servisu proměnil.

Lehečka se mezi nejlepší osmičkou na turnajích Masters představil jako první český tenista po sedmi letech, naposledy to byl jeho trenér Tomáš Berdych.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme