Bouzková si zahraje první finále na antuce. V Bogotě si zahraje o titul s domácí Osoriovou

Tenistka Marie Bouzková si v Bogotě zahraje pošesté v kariéře finále na okruhu WTA Tour, poprvé na antuce. Nasazená jednička zdolala v semifinále 6:4, 7:6 Rusku Kamillu Rachimovovou a její soupeřkou v boji o titul bude v neděli od 18:00 domácí Kolumbijka Camila Osoriová.

Bogotá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Profimedia

Pětadvacetiletá Bouzková hraje v Bogotě svůj nejlepší turnaj od loňského října, kdy byla ve finále v Nan-čchangu. Z dosavadních pěti titulových zápasů vyhrála jen jeden před dvěma lety v rodné Praze. S Osoriovou se aktuálně 42. hráčka žebříčku utkala dvakrát a ještě s ní neztratila set.

První vzájemný duel s Rachimovovou vyhrála Bouzková v sobotu po dvou a čtvrt hodinách. První set rozhodl brejk hned v třetím gamu, v němž dvaadvacetiletá Ruska udělala tři dvojchyby za sebou a prakticky tak hru české tenistce darovala. V druhé sadě obě hráčky třikrát přišly o servis, tie-break pak Bouzková ovládla jasně 7:2. Favoritka si k vítězství pomohla osmi esy, 92. tenistka světa Rachimovová naopak uzavřela duel svou desátou dvojchybou.

Konec s Martínezovou

Částečná odveta se rodačce z Jekatěrinburgu povedla v následném semifinále čtyřhry, v němž po boku Španělky Cristiny Buscaové slavila nad nejvýše nasazeným španělsko-českým duem Sara Sorribesová, Bouzková výhru 6:3, 1:6, 10:7.

Bouzková prožívá úspěšný turnaj krátce poté, co po vyřazení v 1. kole v Miami oznámila rozchod se španělskou trenérkou Conchitou Martínezovou. Aktuálně ji připravuje Slovinec Mike Urbanija.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme