Ruská Federální migrační služba navrhla, aby si bohatí investoři mohli 'koupit' občanství

Občanství za několik milionů rublů - tento návrh přinesla na ruskou vládu Federální migrační služba. Bohatí zahraniční investoři a podnikatelé by podle tohoto návrhu mohli daleko jednodušeji získat ruské doklady.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruská federace

Ruská federace | Foto: Emanuel Macoun

Federální migrační služba navrhuje, že by si zahraniční podnikatelé, kteří tři roky za sebou vykážou zisk v přepočtu více než šest milionů korun, získají ruské občanství ve zjednodušené proceduře.

Smyslem návrhu podle ředitele organizace Konstantina Romodanovského není prodávat ruské pasy, ale přitáhnout investory a kontrolovat přistěhovalectví. Zjednodušení se má týkat také zahraničních studentů a specialistů, které ruská ekonomika potřebuje.

V současné době se na ruské občanství čeká osm let, nový zákon má celé řízení přesně vymezeným skupinám žadatelů zkrátit na 3,5 roku. Návrh už dostala na stůl vláda, následně ho projednají poslanci.

Martin Dorazín, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme