Plánovaná cyklostezka od Rozkoše do Polska by mohla být hotová za 3 roky

Zpracování projektové dokumentace na Kladskou cyklostezku od vodní nádrže Rozkoš se blíží ke konci. Během příštího týdne bude hotové také takzvané biologické hodnocení. Podle nezávislého starosty Provodova-Šonova Josefa Kulky by tak stavba mohla začít příští rok, trvat bude 2 až 3 roky. Cyklostezku začnou lidé využívat po etapách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistika

Cyklistika | Foto: Ladislav Bába

„Asi rychleji realizovaná by byla Česká Skalice přes Provodov na Václavice a napojení na náchodský okruh směr Polsko. Druhá část by byla ta zbývající ze Šonova až do České Skalice přes hlavní hráz,“ upřesnil Kukla.

Kladská cyklostezka bude navazovat na cyklostezku z Hradce Králové do Kuksu a vznikne také nové propojení z Jaroměře do České Skalice. To by se mohlo začít budovat za dva roky.

Královéhradecký kraj už připravuje potřebné podklady a na stavbu chce využít evropské dotace.

„Hledá se v rámci studií využití stávajících málo frekventovaných nebo nefrekventovaných komunikací. Předpokládáme, že v novém programovém období budou peníze na cyklostezky,“ vysvětlil náměstek hejtmana za KSČM Otakar Ruml.

Kristýna Štanderová, Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme