Do Vodičkovy ulice v centru Prahy se vrátily tramvaje. Na cestující ale čekají další výluky

Do Vodičkovy ulice, důležité dopravní tepny v centru Prahy, se po opravě trati znovu vrátily tramvaje. Dopravní podnik hlavního města v ní vyměnil koleje a položil novou dlažbu, po které lépe projedou cyklisté. Hladký asfaltový povrch je i v navazující Jindřišské ulici. Na cestující ale čekají další výluky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tramvaje (ilustrační foto)

Tramvaje (ilustrační foto) | Foto: Mirko Kašpar | Zdroj: Český rozhlas

Opravné práce ve Vodičkově a Jindřišské ulice trvaly dva měsíce. Zásadní byla také úprava tramvajové stanice Lazarská, která je teď bezbariérová. Vozíčkáři, rodiče s kočárky nebo starší lidé se tak snadněji dostanou do tramvaje.

Cestující v centru Prahy se ale musí připravit na další výluku. Hned od neděle začne oprava trati v navazující Spálené ulici mezi zastávkami Karlovo náměstí a Myslíkova, a tramvaje tak nebudou jezdit směrem na Karlovo náměstí.

Opravy potrvají do 19. července. „V souvislosti s touto výlukou budou pozměněny tramvajové linky číslo 3, 18, 24. Linka 22 bude odkloněna přes Palackého a Jiráskovo náměstí. Nově budou zavedeny linky 23 a 33,“ upřesnila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Od dnešního dne navíc jezdí pražská MHD v omezeném, prázdninovém režimu. Tramvaje číslo 2, 4, 6 a 13 nejezdí vůbec. Na páteřních linkách 9 a 17 se pak ve špičce prodlužuje interval ze 4 na 5 minut. Zrušené jsou i školní autobusy. Podle mluvčího organizace Ropid Filipa Drápala bude méně často jezdit také metro.

„Ve všední dny bude metro jezdit v o něco delších intervalech, zhruba o 1 až 2 minuty. Záleží na konkrétní trasy. Nicméně o víkendech a večer zůstává interval stejný jako přes celý rok,“ dodal Drápal.

Anna Königsmarková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme