První atlantský hurikán v sezóně míří na východní pobřeží Spojených států

Východní pobřeží Spojených států se připravuje na úder hurikánu Arthur. Vítr má zatím rychlost 120 kilometrů za hodinu a předpokládá se, že ještě zesílí. Americké úřady varovaly obyvatele u pobřeží Severní Karolíny a Virginie, začala také evakuace ostrova Hatteras.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Satelitní snímek hurikánu Arthur

Satelitní snímek hurikánu Arthur | Zdroj: ČTK

Počítá se s tím, že první atlantský hurikán v letošní sezóně naruší oslavy zítřejšího Dne nezávislosti. Severní Karolína je podle guvernéra Pata McCroryho na živel připravená.

"Máme k dispozici nejlepší týmy v Americe, které jsou v plné pohotovosti. Přijímáme opatření, abychom se z úderu hurikánu rychle vzpamatovali a vrátili se co nejdříve k normálnímu režimu. Za krátkou dobu opravíme komunální služby, silnice i vodovody - všechno, co bude potřeba," uvedl guvernér.

Na pobřeží Severní Karolíny se už začaly zavírat kampy, majáky i pláže. Majitelé některých hotelů obvolávají lidi, kteří si zamluvili pokoje, aby své plány změnili.

Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme