Bobři v okolí elektrárny Dukovany likvidují ploty, na jadernou bezpečnost to vliv nemá

K jaderné elektrárně Dukovany se nastěhovali bobři. Jejich počet roste. Kácejí stromy, které padají a likvidují ploty. Stavěním hrází se navíc snaží ucpat odtokové kanály elektrárny. Pokaždé jim v tom ale zabrání dukovanští hasiči. Větší škody vznikají pouze na oplocení jaderné elektrárny. Na jadernou bezpečnost to však žádný vliv nemá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stromy ohlodané bobry v okolí elektrárny Dukovany

Stromy ohlodané bobry v okolí elektrárny Dukovany | Foto: Michal Malý

„Co se týká plotů, ten je samozřejmě kovový, takže do toho se nepouští. Ale vzrostlé stromy jsou v těsné blízkosti, to znamená, že překousaný strom spadne právě na oplocení, které je nutné opravit,“ říká za elektrárnu Jiří Bezděk.

Kvůli bobrům se tak zvyšuje počet výjezdů dukovanských hasičů.

Přehrát

00:00 / 00:00

V oploceném areálu jaderné elektrárny Dukovany natáčel redaktor Michal Malý

„V případě, že bychom neodklízeli překousané stromy, tak by určitě k zanesení došlo. Ale právě z toho důvodu, abychom zabránili těmto nežádoucím vlivům, tak tam je vždycky vyslána naše záchranná služba, respektive náš hasící sbor, který potom tuto překážku odstraní,“ doplňuje Bezděk.

Jaderná elektrárna v Dukovanech se musí vypořádávat také s hejny netopýrů a se zajíci. Své času v areálu bydlela i liška.

Stromy ohlodané bobry v okolí elektrárny Dukovany | Foto: Michal Malý

Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme