Autor

Olga Kořánková

Co dělám v rozhlase:
Pracuji na projektech Radiožurnálu a snažím se, aby tato stanice nejen měla dobrý zvuk, ale byla také dobře vidět.    

Před rozhlasem:
… i při rozhlase studium kulturologie a mediálních studií, různé redaktorské a produkční práce, rozhlasové elévství, zahraniční zpravodajství a studium v Lublani. 

Co mě baví:
Cestování, příroda, kultura, psychologie a nová média, ale na rozhlas, knihy, pohledy a zápisníky - včetně toho zahraničních zpravodajů - také nedám dopustit. Baví mě každodenní objevování něčeho hezkého a společensky odpovědné projekty. 

RSS autora

Články autora

|Olga Kořánková |Zprávy ze světa

Americko-íránský novinář Rezaian stojí před soudem za údajnou špionáž a šíření propagandy

V Íránu začal soud s reportérem amerického deníku Washington Post. Novinář s íránským i americkým pasem Jason Rezaian čelí obvinění ze špionáže. Reportér i jeho noviny považují obvinění za smyšlená. Rezaiana se zastal i americký prezident Barack Obama. To všechno v době kdy vrcholí diplomatické snahy urovnat konflikt mezi Západem a Teheránem kvůli íránskému jadernému programu.

|Olga Kořánková |Zprávy ze světa

Desetitisíce lidí za poslední týden utekly z iráckého Ramádí kvůli bojům s IS

Z iráckého Ramádí uteklo kvůli bojům podle OSN asi 25 tisíc lidí. Centrum západoirácké provincie Anbár v posledních dnech ovládli radikálové z takzvaného Islámského státu. Do boje proti nim se teď k irácké armádě mají připojit i šíitské milice částečně podporované Íránem. Asi tři tisíce bojovníků už přijely na vojenskou základnu poblíž Ramádí.

|Olga Kořánková, msk |Zprávy ze světa

Osm makedonských policistů zemřelo při zásahu proti ozbrojencům na severu země

Při sobotním zásahu proti ozbrojené skupině na severu Makedonie zemřelo 8 policistů a 14 ozbrojenců. Podle makedonského ministerstva vnitra je po celodenní přestřelce dalších 37 strážníků zraněných. Policie skupině zabrala velké množství zbraní. Ve městě Kumanovo, kde policisté skupinu dopadli, žije početná albánská menšina.

| kov, Olga Kořánková |Zprávy ze světa

Silný vítr na severu Německa vyvracel stromy a převracel auta

Severní Německo zasáhly silné bouřky. V městečku Bützow silný vítr převracel auta a strhával střechy. Podle místních obyvatel se městem prohnalo tornádo. Silný vítr a déšť zasáhly i další oblasti země. Podle německých úřadů vítr místy přesahoval sto kilometrů v hodině a voda zaplavila několik sklepů. V Hamburku kvůli počasí zemřel jeden člověk.

|Simona Bartošová, Olga Kořánková |Zprávy ze světa

Ukrajina žádá Evropskou unii o zrušení víz pro své občany. Brusel to neplánuje

Ukrajinský prezident Petro Porošenko na summitu s představiteli Evropské unie vyzval ke zrušení víz pro Ukrajince. Podle něj by tomu nemělo bránit ani počínání Ruska na východě Ukrajiny. Unie ale zatím zrušení víz neplánuje. Porošenko také vybídl představitele EU k potvrzení toho, že se Ukrajina v budoucnu může stát členskou zemí.

|Ondřej Himmer, Ondřej Houska, mka, Olga Kořánková, msk |Zprávy ze světa

Ve Středozemním moři zemřelo přes 600 migrantů, italský premiér požádal o mimořádný summit

Ve Středozemním moři pokračuje pátrání italského a maltského námořnictva po uprchlících z převrácené rybářské lodi. Na palubě jich mohlo být až 700. Z vody se zatím podařilo dostat nanejvýš 50 přeživších. Jde o jedno z největších námořních neštěstí od konce druhé světové války. Italský premiér Matteo Renzi už kvůli situaci s uprchlíky ve Středozemním moři vyzval ke svolání mimořádného summitu.