Autorka

Ondřej Prokop

Po maturitě na Obchodní akademii v Resslově ulici (obor zahraniční obchod) jsem absolvoval roční manažerský kurz a rok jsem strávil na jazykové škole (angličtina). V roce 1994 jsem začal pracovat ve sportovní redakci televize Premiéra, později Prima. Odtud jsem zamířil do televize Sport 1, která ale měla jen krátké trvání. Na konci roku 2001 jsem pak nastoupil do sportovní redakce ČRo 1 - Radiožurnálu.

Sport mě zajímal odmalička. Jako žáček jsem hrál fotbal za Slavii a krátce i za Spartu. Do osmnácti let jsem hrál závodně tenis. Ovšem z toho, že neobjíždím turnaje ATP Tour a ani se neproháním po ligových trávnících, je jasné, že jsem to v aktivním sportu daleko nedotáhl. Těmto dvěma sportovním odvětvím jsem zůstal věrný alespoň jako rozhlasový reportér. Kromě toho mám u nás v redakci ještě "na starosti" basketbal.

Lidé kolem mě si možná myslí, že jsem někdy líný a flegmatický... a mají celkem pravdu :-) Kromě sportu mám rád hudbu od anglických kytarových skupin z přelomu osmdesátých a devadesátých let až po současné nu-jazzové a klidné chill-outové projekty. Mám rád dobré víno, pivo a jídlo.

redakce: sportovní redakce

RSS autorky

Články autorky

|Jiří Hošek, Tomáš Kohout, Ondřej Prokop |Sport

Češi zvítězili v Německu a pojedou na EURO

Česká fotbalová reprezentace bude počtvrté za sebou hrát na závěrečném turnaji mistrovství Evropy. Postup na šampionát do Rakouska a Švýcarska si zajistila výhrou v Mnichově nad Německem 3:0. Měl to být večer na oslavu postupu německého týmu na mistrovství Evropy, který si soupeř českých fotbalistů zajistili už v sobotu v Irsku. Jenže zaplněné ochozy Allianz Arény poprvé ztuhly už ve druhé minutě, když do prázdné banky skóroval Libor Sionko.

|Ondřej Prokop, Alena Benešová |Sport

Heninová ovládla US Open

Belgická tenistka Justine Heninová vyhrála druhý grandslamový turnaj v letošní sezóně. Po červnovém triumfu v Paříži na Roland Garros potvrdila pozici světové jedničky také v New Yorku, kde ovládla US Open. Ve finále si poradila hladce s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou 6:1 a 6:3 a celým turnajem prošla bez ztráty setu. Navázala tak na vítězství v roce 2003.

|Ondřej Prokop |Sport

Češi porazili na šampionátu i Spojené státy

Vítězné tažení českých hokejistů na mistrovství světa v Moskvě nezastavili ani Američané, ale mnoho nechybělo. V závěrečném vystoupení v základní skupině B porazili tým USA 4:3 a první část turnaje tak vyhráli bez ztráty bodu. Dramatický zápas rozhodl 68 vteřin před koncem Jaroslav Bednář. Český tým díky tomu jde do osmifinálové fáze turnaje s plným počtem šesti bodů.

|Ondřej Prokop |Sport

Češi na úvod smetli Bělorusko

Čeští hokejisté vstoupili vítězně do mistrovství světa. Ve svém úvodním vystoupení dnes rozstříleli v hale v Mytišči Bělorusko 8:2 a získali tak v základní skupině B první tři body. O své výhře rozhodli už v první třetině, ve které nastříleli čtyři góly. Po třech bodech získali do tabulky produktivity šampionátu připsali Tomáš Plekanec a Petr Sýkora.

|Tomáš Kohout, Ondřej Prokop |Sport

Češi nestačili na fotbalisty Německa

Prohra. S tímto slovem se musejí smířit čeští fotbalisté, kteří nestačili v Praze na Němce a podlehli jim 1:2. V dalších zápasech skupiny "D" porazilo Irsko-Wales 1:0 a Slovensko otočilo vývoj utkání na Kypru, které nakonec vyhrálo 3:1. V tabulce je Německo první, má 13 bodů, o tři více než druhé Česko.

|Ondřej Prokop |Sport

Rozhovor s brankářem Petrem Čechem

Fotbalový brankář Petr Čech poprvé od svého vážného zranění poskytl rozhovor médiím. Před čtrnácti dny utrpěl gólman české reprezentace a londýnské Chelsea v ligovém utkání zlomeninu lebeční kosti a byl operován. Momentálně je v domácím ošetřování. Jak se mu daří, zajímalo Ondřeje Prokopa.

|Tomáš Kohout, Ondřej Prokop |Sport

Češi vezou z Irska bod za remízu

Čeští fotbalisté uhráli v Irsku remízu 1:1. V kvalifikačním utkání na EURO 2008 se nejprve prosadil Kilbane v 62. minutě, ale dvě minuty po něm vyrovnal Jan Koller. V dalších zápasech kvalifikační skupiny D prohrálo Slovensko v Bratislavě s Německem 1:4 a Wales porazil na domácím stadiónu Kypr 3:1. V ostatních skupinách se zrodily i tyto zajímavé výsledky: Polsko porazilo Portugalsko 2:1, stejně jako Malta Maďarsko a Chorvatsko vyhrálo 2:0 nad Anglií.

|Ondřej Prokop |Sport

Kladno smetlo lídra ze Zlína

Vedoucí tým hokejové extraligy, zlínské Hamé, utrpěl v 6. kole debakl na kladenském ledě. První zlínská porážka v sezóně byla hodně tvrdá. Kladno rozebralo jindy pevnou odranu Hamé a trimfovalo 8:3. Hattrickem se blýskl útočník Vítězslav Bílek. Naopak z první výhry se radují Vítkovičtí hokejisté, kteří porazili Karlovy Vary 1:0 a alespoň na čas odvrátili odvolání kouče Miloše Holaně.

|Ondřej Prokop, Alena Benešová |Sport

Nedvěd ve fotbalové reprezentaci končí

Fotbalista Pavel Nedvěd ukončí ve středu reprezentační kariéru. Záložník Juventusu se s národním týmem rozloučí v přípravném duelu proti Srbsku. Třiatřicetiletý Nedvědova reprezentační bilance se tedy ve středu 16. srpna zastaví na 91 startech, na svém kontě má zatím osmnáct gólů.

|Tomáš Kohout, Ondřej Prokop |Sport

Mladá Boleslav je ve třetím předkole Ligy mistrů

Fotbalisté Mladé Boleslavi slaví postup do třetího předkola Ligy mistrů. S Valerengou Oslo remizovali na jejím hřišti 2:2, což jim v součtu s domácí výhrou 3:1 stačilo. Ve třetím předkole se Mladá Boleslav utká s Galatasarayem Istanbul, začne ve středu v Turecku. Slovan Liberec přivítá, také ve středu, doma Spartak Moskva. Ten se do třetího předkola Champions league probojoval po remíze 1:1 a domácí odvetě 0:0 s Šerifem Tiraspol.

|Ondřej Prokop |Sport

Francouzi vyřadili brazilské mistry světa, Portugalci zdolali Anglii

Úřadující mistři světa z Brazílie skončili na mistrovstvím světa v Německu už ve čtvrtfinále. Vypadli s Francií po prohře 0:1. Jediný gól zařídil v 57. minutě Thierry Henry. Francie se ve středečním semifinále utká v Mnichově s Portugalskem, které vyřadilo Anglii na penalty 3:1. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Německo s Itálií, utkají se v úterý v Dortmundu.

|Tomáš Kohout, Ondřej Prokop, Alena Benešová |Sport

Anglie se ve čtvrtfinále fotbalového MS utká s Portugalskem

Fotbalisté Anglie postoupili do čtvrtfinále mistrovství světa v Německu. Na výhru se ale pořádně nadřeli, Ekvádor porazili 1:0. Jediný gól dal v 60. minutě z přímého kopu kapitán David Beckham. Angličané se o postup do semifinále utkají 1. července s Portugalskem, které porazilo Nizozemsko díky brance Maniche ze 23. minuty také jen 1:0.

|Ondřej Prokop |Sport

Češi udolali Nory

Čeští hokejisté vstoupili do osmifinále mistrovství světa vítězstvím 3:1 nad Norskem. Start do utkání obhájcům zlatých medailí nevyšel. Až do poloviny zápasu prohrávali 0:1. Až ve 28. minutě šťastnou tečí srovnal Jan Hlaváč. Ještě do konce druhé třetiny otočil skóre svým třetím gólem na turnaji nejlepší český střelec Jaroslav Balaštík a v závěru pečetil výhru po samostatném úniku Petr Tenkrát.

|Ondřej Prokop |Sport

Sparta má titul

Hokejisté pražské Sparty udělali poslední krok na nečekané cestě z hlubin extralůigové tabulky k mistrovskému tiulu. V průběhu sezóny se porpadlil až na třinácté místo tabulky, na poslední chvíli si zajistili postup do play-off a v něm předčili postupně zlísnké Hamé, znojemské Orli i městského rivala Slavii. V šestém utkání finále play off dnes porazili před finálovou sérií favorizovanou Slavii 3:0, celkově v sérii zvítězili 4:2 a posedmé v historii slaví triumf v domácí soutěži. Na třetí úspěch v samostatné české lize čekali čtyři roky. Jeden z hlavních strůjců sparťanského triumfu, jednačtyřicetiletý gólman Petr Bříza, který po sezoně s největší pravděpodobností převezme funkci generálního manažera Sparty, se rozloučil s kariérou titulem a čistým kontem ve svém posledním zápase.