Čtvrtkař Maslák je v Česku znovu nejrychlejší, v Ostravě vyhrál a vévodí evropským tabulkám

Čtvrtkař Pavel Maslák ovládl atletický mítink Czech Indoor Gala v Ostravě. Jeho čas 46,22 sekundy ho vynesl do čela letošních evropských tabulek. Ve srovnání s pátečním vstupem do sezony v Karlsruhe byl trojnásobný halový mistr světa i Evropy o 77 setin rychlejší. Další česká vítězství v Ostravě zaznamenali koulař Tomáš Staněk vrhem 20,94 metru a dálkař Radek Juška za 790 centimetrů.

Ostrava (Aktualizováno: 19:19 3. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák

Pavel Maslák | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Maslák si vzal zpět pozici české jedničky. V Ostravě nedal soupeřům včetně největšího domácího konkurenta Víta Müllera šanci. K mantinelu seběhl jako první a vedoucí pozici udržel.

Čeští atleti mohou závodit v hale, dostali zelenou od ministerstva. Podmínkou jsou testy

Číst článek

„Už jsem spokojený. Je to, na co mám natrénováno. Potvrdil jsem to a jsem rád za to. Forma se stupňuje, potřebuju ale ještě trochu přidat do rychlosti a na Evropě by to mělo vypadat ještě líp,“ řekl Radiožurnálu po doběhu Maslák.

Další rekordy

Osobní rekordy si vylepšili oba čeští půlkaři. Tentokrát byl z nich lepší Filip Šnejdr, který doběhl druhý hned za Britem Jamiem Webbem v čase 1:46,63.

Tím se posunul na čtvrté místo tuzemských historických tabulek před Lukáše Hodbodě, jenž skončil třetí rovněž v osobním rekordu 1:46,93.

Další český rekordman Staněk rozhodl koulařskou soutěž prvním pokusem dlouhým 20,94 metru. Pak už se nezlepšil a nepřiblížil se výkonu 21,48 z úvodního startu sezony ve Stromovce.

Halový vicemistr Evropy z Prahy 2015 Juška měl tři platné pokusy a vměstnal je to devíti centimetrů. Nejdéle dolétl v závěrečné sérii, kdy zapsal 790 centimetrů.

Útok na limit pro vrchol evropské halové atletické sezony se vydařil českým mílařům. Bronzový medailista z HME 2017 Sasínek odtáhl závod a posunul si halové osobní maximum na 3:39,75. Skončil třetí.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme