‚Atlanto, díky!‘ Basketbalista Vít Krejčí končí v týmu Hawks. Strávil v něm jednu sezonu

Jediný český basketbalista v NBA Vít Krejčí končí po jedné sezoně v Atlantě. Klub na svém webu oznámil, že se rozhodl vzdát jeho služeb. Třiadvacetiletý hráč měl na příští ročník negarantovanou smlouvu na 1,8 milionu dolarů (39 milionů korun).

Atlanta (USA) (Aktualizováno: 12:57 17. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Atlanty přišel Vít Krejčí loni v září z Oklahomy, v jejímž dresu odehrál svou premiérovou sezonu v NBA

Do Atlanty přišel Vít Krejčí loni v září z Oklahomy, v jejímž dresu odehrál svou premiérovou sezonu v NBA | Zdroj: Profimedia

„Atlanto, díky! Nebylo to dlouhé, ale tohle město a fanoušky budu mít navždycky rád,“ rozloučil se Krejčí s dosavadním působištěm na instagramu.

Do Atlanty přišel loni v září z Oklahomy, v jejímž dresu odehrál svou premiérovou sezonu v NBA. V Hawks měl výrazně menší vytížení. Za Atlantu nastoupil v 29 zápasech, na palubovce strávil v průměru necelých šest minut a měl průměr 1,2 bodu.

Krejčí doplatil na zužování kádru Hawks před novou sezonou z finančních důvodů. Atlanta má nyní 15 hráčů s garantovanými smlouvami.

V minulých dnech strakonický rodák startoval s českou reprezentací v předolympijské kvalifikaci v Tallinnu, v níž svěřenci nového trenéra Diega Ocampa neuspěli. Při absenci Tomáše Satoranského nastupoval Krejčí nezvykle na postu rozehrávače a patřil k tahounům obměněného a omlazeného týmu.

Po draftu v roce 2020, na kterém si ho vybral Washington a okamžitě vyměnil do Oklahomy, vstoupil Krejčí do NBA v ročníku 2021/22. Předtím dlouho léčil vážné zranění kolena, které utrpěl v září 2020 v dresu španělské Zaragozy. V první sezoně v zámořské soutěži absolvoval 30 zápasů a měl průměr 6,2 bodu a 23 odehraných minut.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme