Basketbalový tým Bostonu vyhrál nad Philadelphií. Vyrovnal NBA sérii ve čtvrtfinále na 1:1

Basketbalisté Bostonu ovládli druhý zápas čtvrtfinále NBA s Philadelphií 121:87 a vyrovnali sérii. Sixers nepomohl ani návrat nejužitečnějšího hráče sezony Joela Embiida do sestavy po zranění. Boston rozhodl ve třetí čtvrtině, kterou vyhrál o 19 bodů.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Bostonu ovládli druhý zápas čtvrtfinále NBA s Philadelphií 121:87

Basketbalisté Bostonu ovládli druhý zápas čtvrtfinále NBA s Philadelphií 121:87 | Foto: David Butler | Zdroj: Reuters

Úvodní duel v sérii překvapivě získala Philadelphia i bez Embiida a hráči Bostonu odcházeli ze hřiště hodně nazlobení. Emoce pak použili jako motivaci a působili jako zcela jiný tým.

V obraně nedali soupeři nic zadarmo a Jamese Hardena, který dal v prvním duelu 45 bodů, téměř vymazali a dovolili mu jen dvě trefy ze 14 pokusů a osm bodů z trestných hodů, celkem tedy 12.

Neprosadil se ani Embiid, jenž v úterý získal poprvé cenu pro nejužitečnějšího hráče NBA a zároveň je nejlepším střelcem sezony. Ve druhém čtvrtfinále však dal jen 15 bodů. Jen o bod více přidal Tobias Harris jako nejlepší střelec Sixers v zápase.

„Cítil jsem se dobře. Porážka je sice zklamáním, ale pořád je to teprve začátek série a pro mě je to krok k tomu, abych se zas dostal zpět do formy,“ řekl Embiid.

Za Boston dal 25 bodů Jaylen Brown, 23 bodů přidal z lavičky Malcolm Brogdon a ani nevadilo, že nejlepším střelec týmu Jayson Tatum neměl svůj den: kvůli faulům odehrál jen 19 minut a dal pouhých 7 bodů.

„Chtělo to jen dát do naší hry více hrdosti. V prvním zápase jsme hráli pod našimi možnostmi. Dnes jsme prostě chtěli zahrát to, čeho jsme schopni. A to se povedlo,“ řekl Jaylen Brown. „Můžeme být rádi, že jsme zvládli tuhle výzvu a srovnali sérii. Teď jedeme na hřiště soupeře a bude to zábava,“ dodal Brown.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme