Je to výzva, všichni táhneme za jeden provaz, burcuje Panák před odvetou s tureckým Galatasarayem

Fotbalisté Sparty zabojují o postup do osmifinále Evropské ligy. Proti Galatasarayi Istanbul musí smazat gólovou ztrátu z úvodního utkání. V odvetě budou Pražanům chybět tři členové základní sestavy z minulého týdne.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(zleva) Trenér Sparty Brian Priske, Filip Panák a Martin Vitík

(zleva) Trenér Sparty Brian Priske, Filip Panák a Martin Vitík | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

Bylo by jednodušší, kdyby měl trenér na výběr všechny a ukázal na deset vyvolených. To si myslí sparťanský fotbalista Filip Panák před odvetou o osmifinále Evropské ligy, ve které budou chybět jeho vykartovaní spoluhráči Ladislav Krejčí, Matěj Ryneš a Veljko Birmančević.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se fotbalisté pražské Sparty chtějí vypořádat s chybějícími členy základní sesty v zápase proti tureckému Galatasarayi

„Pro nás by bylo jednodušší, kdyby hráli kluci, co hrají normálně,“ přiznává Filip Panák, který by při absenci kapitána Ladislava Krejčího neměl chybět v základní sestavě.

Dost možná místo Krejčího povede sparťany s kapitánskou páskou právě Panák a tak jako správný lídr tým před odvetou s Galatasarayem burcuje.

„Celkově je to výzva, jak se tomu postavit, že nezáleží na dvou, třech hráčích, ale je nás 29 a táhneme všichni za jeden provaz,“ vysvětluje Panák a stejná názor sdílí i trenér sparťanů Brian Priske.

„Samozřejmě že bychom preferovali, aby všichni hráči byli k dispozici, ale nic s tím nezmůžeme, to je součást fotbalu. Proto máme tak široký kádr a hodně kvalitních hráčů. Prostě budou hrát tři jiní, kteří jsou také zvyklí nastupovat na těchto pozicích,“ navazuje na Filipa Panáka kouč sparťanských fotbalistů Brian Priske.

Vyrovnaná skupina, ale postoupily dva nejlepší týmy, pochvaluje si Vitík pokračování v Evropské lize

Číst článek

Klíč k postupu

Jeho svěřenci musí po porážce 2:3 v Turecku v odvetě porazit Galatasaray Istanbul alespoň o gól, aby souboj o účast mezi nejlepší šestnáctkou klubů této sezony Evropské ligy posunuli do prodloužení.

Stoper Panák doufá v mohutnou podporu sparťanských fanoušků v domácím prostředí. „Když se něco nepovede, tak vás lidi podrží. Víte, že na to nejste sami jen hráči, ale i realizační tým, ale stojí za námi spoustu lidí, kteří nás podporují, když se nedaří. Vždycky se hraje lépe doma a když je pořád vyprodáno, tak o to víc,“ doplnil Priske.

Stanice Radiožurnál Sport odvysílá utkání Sparty s Galatasarayem v přímém přenosu od 21.00 a iROZHLAS.cz bude zápas sledovat v podrobné online reportáži.

Pavel Tylšar, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme