Hložek se v Bundeslize popáté trefil, jeho vítězný gól proti Lipsku posunul Leverkusen na pohárové příčky

Adam Hložek vstřelil v dresu Bayeru Leverkusen svůj pátý bundesligový gól, jeho trefa do sítě Lipska byla navíc vítězná. Bayer se po vítězství 2:0 nad pátým týmem tabulky posunul poprvé v sezoně na pohárové příčky.

Leverkusen (Aktualizováno: 21:52 23. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Hložek

Adam Hložek | Foto: Thilo Schmuelgen | Zdroj: Reuters

Velký talent českého fotbalu zažíval v Německu složité začátky, pod které se podepsaly i špatné výkony Bayeru, ve druhé půli sezony se ale začíná prosazovat. Poté, co se Hložek gólem a asistencí podepsal pod postup v Evropské lize přes belgický Union St. Gillioise, rozhodl i zápas s RB Lipskem.

Pět minut před koncem první půle utkání mezi pátým a sedmým týmem tabulky využil zpětné přihrávky Moussy Diabyho a po přesném zakončení oslavil svůj 5. bundesligový zásah.

Ze hřiště odešli oba hráči za potlesku domácích fanoušků v 68. minutě. V 86. utkání pečetil výhru z penalty Nadiem Amiri.

Leverkusen potvrdil dobrou formu, v soutěžním zápase naposledy prohrál 19. února. Díky tomu se z dolních pater tabulky dostal na 6. místo, které zajišťuje kvalifikaci do Evropské konferenční ligy. Na příčky Ligu mistrů ztrácí Leverkusen v současnosti 8 bodů.

Další český reprezentant v německé nejvyšší soutěži Alex Král musel v nedělním programu skousnout v dresu Schalke porážku 0:4 na hřišti třetího Frieburgu. Klub z Gelsenkirchenu je 5 kol před koncem soutěže předposlední a je stále v bezprostředním ohrožení sestupem.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:

Freiburg - Schalke 4:0 (8. a 35. Gregoritsch, 53. Höler, 82. Ginter), Leverkusen - Lipsko 2:0 (40. Hložek, 86. Amiri z pen.),

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme