Jeden z nejtěžších momentů v kariéře, komentuje Schick své zranění. Vrátit se chce za pár týdnů

Fotbalista Patrik Schick obhájil triumf v anketě Fotbalista roku 2022. Na pomyslný trůn přitom usedl ve složitém období kariéry, protože se už od loňska potýká s vleklým zraněním.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick

Patrik Schick | Zdroj: Profimedia

Znovu po roce byl českým fotbalistou roku vyhlášen útočník Patrik Schick. V hlasování předčil druhého Antonína Baráka a třetího Jindřicha Staňka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak útočník Patrik Schick okomentoval ocenění pro nejlepšího českého fotbalistu uplynulého roku

„Tahle cena je pro mě, hlavně za ten druhý půlrok, možná trochu překvapením. Na druhou stranu si jí vážím možná o trochu víc, vzhledem k tomu zranění, které je nepříjemné. Řekl bych, že je to jeden z nejtěžších momentů v mé kariéře,“ popisoval pro Radiožurnál Sport český útočník s lehce rozesmutnělým výrazem Patrik Schick.

A není divu. Problémy s třísly, které ho vyřadily i z probíhající reprezentačního srazu, ho trápí už víc než půlrok. Samotné zranění je přitom ve fotbale běžné.

Jenže to Schickovo je specifické a to jeho psychice příliš nepomáhá. „Neznalost diagnózy, která není stoprocentně daná, v tom je to složité. Zvlášť po minulé sezoně, kdy jsem měl plány a vize, které byly tedy kompletně jiné.“

Návrat za pár týdnů

Prozatím tak znovu musí Schick své plány přehodnotit. I přes to ale český útočník neztrácí pozitivní myšlení a svůj fotbalový um by podle svých slov mohl znovu ukazovat v horizontu jednoho měsíce.

„Vždycky jsem se za všeho dostal a dostanu se i teď. Můj plán je, a to i po konzultaci se specialisty, do tří až čtyř týdnů možný návrat. Těžko říct,“ doplnil Fotbalista roku 2022 Patrik Schick.

Kategorii trenér ovládl kouč Viktorie Plzeň Michal Bílek. Mezi fotbalistkami triumfovala stejně jako loni Andrea Stašková z Juventusu a talentem roku byl zvolen brněnský záložník Michal Ševčík.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme