Pro soupeře je těžší nás analyzovat, říká před zápasem s Vikingem kouč Sparty. S přípravou je spokojený

Po pěti týdnech přípravy zažijí fotbalisté Sparty soutěžní premiéru pod novým trenérem Brianem Priskem. V prvním soutěžním zápase sezony nastoupí na Letné na úvod 2. předkola Evropské konferenční ligy proti Vikingu Stavanger.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Sparty Praha Brian Priske věří, že v derby proti Slavii bude mít k dispozici kompletní kádr

Brian Priske, trenér Sparty Praha | Zdroj: Profimedia

Norský tým na rozdíl od Sparty odehrál už více než polovinu zápasů v sezoně tamní ligové soutěže. Aktuálně je stejně jako po konci minulé sezony třetí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta Praha začne svou evropskou pouť doma proti Vikingu Stavanger.

Sparta má za sebou pět přípravných duelů s bilancí tří vítězství, jedné porážky a remízy. Nehledě na výsledky hodnotil sparťanský kouč Brian Priske uplynulých pět týdnů kladně.

„Jsem spokojený. Myslím, že si hráči na naše tréninky rychle zvykli. V přípravných zápasech na soustředění v Rakousku jsme viděli, že jsme na správné cestě, co se týče intenzity, se kterou bych chtěl hrát. Vím, že nějaký čas potrvá, než všichni budou na požadované úrovni. Udělali ale progres. Data vypadají dobře a ukazují nám, že jsme na správné cestě,“ řekl Radiožurnálu dánský trenér.

Rozdíly v rozehranosti mezi oběma týmy vidí nový kouč Sparty i jako možnou výhodu.

„Pro trenéry Vikingu a jejich realizační tým může být těžší nás analyzovat, odhadnout základní sestavu a taktický záměr. My se na Viking připravili co nejlépe, viděli jsme hodně zápasů i naživo,“ řekl Priske.

Sparta přes léto prošla změnami na mnoha pozicích. Odešel ofenzivní talisman Adam Hložek a kapitán Bořek Dočkal, na Letnou zamířili naopak Jan Mejdr, Jaroslav Zelený, Kryštof Daněk, Jan Kuchta, Lukáš Sadílek a Asger Sørensen. Největší rozdíl ale hráči vnímají na tréninkovém hřišti.

Fotbalisté Viktorie Plzeň úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů zvládli, v Helsinkách zvítězili 2:1

Číst článek

„Změn je více, poprvé zažívám zahraničního trenéra, takže si na to zvykám. Co mohu ale nejvíc vypíchnout, je intenzita v tréninku,“ řekl sparťanský křídelník Pešek o novém kouči, který v předchozích angažmá v Belgii a Dánsku vyznával fyzicky náročný fotbal založený na presinku.

Na Letné bude i přes zákaz Evropské fotbalové unie UEFA za výtržnosti sparťanských fanoušků v 1. kole play-off minulého ročníku konferenční ligy v Bělehradě vyprodáno. 

„Kapacitu máme zmenšenou o pět tisíc, tuto kapacitu nicméně můžeme opět zaplnit dětmi, stejně jako při zápase s Rangers,“ vysvětlil ředitel klubové komunikace Ondřej Kasík.

Utkání 2. předkola konferenční ligy mezi Spartou a Vikingem Stavanger začne v 19.00. Radiožurnál Sport vysílá kombinovaný přímý přenos společně s duelem Saint Josephs - Slavia ve stejné fázi soutěže. Na Radiožurnálu uslyšíte aktuální vstupy.

Pavel Tylšar, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme