Příznivci Marseille zaútočili na autobus Lyonu a zranili trenéra, rozhodčí následně utkání odložil

Nedělní fotbalový šlágr francouzské lizy mezi Marseille a Lyonem se kvůli útoku domácích příznivců na autobus hostujícího týmu neodehrál. Trenér Lyonu Fabio Grosso skončil s krvavými šrámy v obličeji a rozhodčí krátce před výkopem utkání odvolal. Podle agentury AFP zadržela francouzská policie v souvislosti s incidentem devět lidí.

Paříž (Aktualizováno: 10:50 30. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Titulní strana pondělního vydání francouzského deníku L'Equipe mluví za vše. Je na ní totiž fotografie trenéra Lyonu Grossa, na kterého se v zasaženém autobuse vysypaly střepy.

K útoku kameny a světlicemi došlo při cestě na Stade Vélodrome. Zraněný trenér Lyonu si pak po příjezdu do útrob stadionu zakrýval tvář.

„Měl ve tváři sklo. Jsem hodně naštvaný, hráči i trenér se na zápas připravovali a také fanoušci se na něj těšili,“ uvedl prezident Lyonu John Textor.

Zápas chtěli hrát

Navzdory ataku byli podle něj jeho hráči připraveni zápas odehrát. „Nežádali jsme o zrušení zápasu. Byli jsme připraveni nastoupit. Rozhodnutí nebylo na nás, protože se to stalo mimo stadion,“ dodal.

Francouzský sudí Francois Letexier ale rozhodl, že se v neděli hrát nebude a osudu utkání se tak rozhodne později.

V pondělí pak francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin uvedl, že policie zadržela devět chuligánů. „Doufám, že dostanou nejvyšší možné tresty vězení,“ prohlásil Darmanin.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme