Baník v domácím prostředí rozdrtil Zlín, v atraktivním duelu Liberce s Teplicemi se body dělily

Fotbalisté Baníku v 9. kole Fortuna ligy deklasovali Zlín, který porazili vysoko 5:1. Výhru nad Českými Budějovicemi slaví Mladá Boleslav, uspělo i Slovácko proti Karviné. Atraktivní utkání Liberce proti Teplicím skončilo remízou 3:3.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Baníku Ewerton slaví svou branku do sítě Zlína v 9. kole Fortuna ligy

Útočník Baníku Ewerton slaví svou branku do sítě Zlína v 9. kole Fortuna ligy | Foto: ČTK, Petr Sznapka | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Ostravy v devátém kole první ligy deklasovali poslední Zlín 5:1. Domácí zlomili soupeře čtyřmi góly ve druhém poločase. Na úvodní Ewertonovu branku sice před pauzou odpověděl Dominik Simerský, ale po změně stran se dvakrát trefil Filip Kubala a jednou Tomáš Rigo a Abdullahi Tanko.

Baník na svém stadionu v nejvyšší soutěži zvítězil počtvrté za sebou a v neúplné tabulce je sedmý. Zlín venku prohrál i popáté v ligové sezoně a po minulém domácím debaklu 1:7 s Plzní utrpěl další vysokou porážku.

Liberec v v domácí přestřelce remizoval 3:3 s Teplicemi. Už v úvodním poločase padlo pět branek. Slovan v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou nezvítězil a v neúplné tabulce je devátý, „Sklářům“ patří osmé místo.

Nejprve se prosadili hostující Jan Knapík s Filipem Havelkou, za domácí do přestávky odpověděli vlastním gólem Štěpán Chaloupek, Mohamed Doumbia a Ivan Varfolomejev. V úvodu druhé půle vyrovnal Daniel Fila z penalty. Tepličtí dohrávali od 73. minuty bez vyloučeného Petra Hronka.

Hráči Slovácka porazili Karvinou 2:0 díky brankám Daniela Holzera a Matěje Valenty v úvodní dvacetiminutovce. Tým z Uherského Hradiště vyhrál třetí z posledních čtyř duelů v nejvyšší soutěži a v neúplné tabulce se posunul na čtvrté místo.

Slezané po vítězství v úvodním kole v lize poosmé za sebou nevyhráli a jsou předposlední. Po pondělním odvolání trenéra Tomáše Hejduška je vedl Lubomír Luhový, který už ale při zápasech oficiálně plnil roli hlavního kouče.

Mladá Boleslav zvítězila v Českých Budějovicích 2:1. Středočeši vyhráli v nejvyšší soutěži podruhé za sebou a upevnili si šesté místo, navíc mají k dobru odložený domácí duel s Plzní. Jihočeši prohráli třetí z posledních čtyř kol a zůstali třináctí.

Vedoucí branku vstřelil v úvodu utkání mladoboleslavský Dominik Kostka, za domácí vyrovnal ve druhé části střídající Zdeněk Ondrášek. Vítězství hostů zajistil v závěru střídající Martin Suchomel, pro něhož šlo o první ligový gól v kariéře. Mladá Boleslav zvítězila v pátém z posledních šesti ligových duelů v Českých Budějovicích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme