Popereme se o postup, zainvestuji, aby stadion splnil prvoligové podmínky, říká majitel Viktorie Žižkov

FC Viktoria Žižkov – Fotbalový klub, který na přelomu tisíciletí patřil k české špičce a několikrát nakoukl i do evropských pohárů, kde vyřadil třeba skotský Glasgow Rangers. Slavné časy tradičního celku už jsou ale dávno pryč a není to tak dlouho, co Pražané kvůli finančním problémům bojovali o holé přežití. V zimě ale pod žižkovský vysílač přišla nová naděje. Aktuálně druholigovou Viktorii koupil ambiciózní podnikatel Martin Louda.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Viktorie Žižkov

Fotbalový stadion Viktorie Žižkov | Zdroj: Profimedia

„První, asi ten zásadní důvod je, že mám k Žižkovu a Praze 3 historický vztah, protože jsem tu vyrůstal. Když jsem zjistil, že má klub problémy a hrozí úplný zánik, vyplynulo z toho, že by bylo fajn, aby se tomu tak nestalo,“ vysvětluje pro Radiožurnál Martin Louda ve své kanceláři na Žižkově hlavní důvody koupi fotbalové Viktorie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Viktoria Žižkov má s novým majitelem postup jako prioritu. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Jednačtyřicetiletý podnikatel v nemovitostech a IT získal klub v internetové dražbě. Převzal ho po Jiřím Rývovi, který zůstává členem představenstva.

„Snažil jsem se klubu nějakým způsobem pomáhat už skoro rok zpátky. V rámci desítek milionů byly závazky, které jsem musel uhradit, a tak se stalo,“ popisuje začátek svého působení v klubu Louda.

V loňské druholigové sezoně Žižkov do poslední chvíle bojoval o záchranu, v letošním ročníku se mu ale daří výrazně lépe a po podzimu je šestý. A i když na první barážovou příčku ztrácejí Pražané pět bodů, podle nového majitele je cílem klubu postup do nejvyšší soutěže.

„Určitě se o to popereme. Je to sice ambiciózní cíl, na druhou stranu ne nesplnitelný. Věřím, že ta šance je. Klub a hráči budou dělat maximum pro to, abychom se tam dostali,“ myslí si Martin Louda, který je v případě návratu Viktorie mezi elitu připravený navýšit současný zhruba třicetimiliónový sezónní rozpočet.

Nové vedení bude také řešit co se stadionem, který vlastní městská část Praha 3 a klub si ho od radnice pronajímá.

„Pro to, abychom mohli mít kvalitní zázemí a dobrou fanouškovskou základnu, potřebujeme, aby se na stadionu udělaly výrazné investice. Myslím, že je velice zanedbaný. Jsem ochotný udělat investice v takové míře, aby stadion mohl splňovat podmínky na to, aby se tady dala hrát první liga,“ ujišťuje Martin Louda.

O budoucnosti žižkovského stadionu plánuje nový majitel jednat s městskou částí co nejdříve. Kromě toho jsou jednou z priorit nového majitele Viktorie výrazné investice do zázemí pro mládež.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme