Fanoušci jsou v Americe ‚crazy‘, těšíme se, že bude plný dům, říká brankářka národního týmu Peslárová

České hokejistky na úvod světového šampionátu porazily Finky jasně 4:0. Utkání v americké Utice se zapsalo do historie ženského mistrovství světa.

Utice (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankářka Klára Peslárová proti USA chytala i na olympijských hrách v Pekingu

Brankářka Klára Peslárová proti USA chytala i na olympijských hrách v Pekingu | Zdroj: Profimedia

České hokejistky vstoupily do mistrovství světa úspěšně. Na úvod šampionátu v americké Utice porazili Finsko 4:0. K výhře národního týmu přispěla gólem a asistencí teprve sedmnáctiletá Adéla Šapovalivová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy hokejistky Kláry Peslárové a asistenta trenérky národního týmu Dušana Andrašovského

Útočnice švédského Modo otevřela skóre zhruba v polovině druhé třetiny, krátce poté se prosadila také Klára Hymlárová a v závěrečné dvacetiminutovce pak Češky ještě dvakrát skórovaly při power play soupeře. Národní tým tak zvládl vstup do mistrovství světa suverénně, i přestože v generálce na turnaj podlehl Spojeným státům vysoko 1:6.

„Já myslím, že jste museli slyšet až doma, jakou jsme měli radost. Probíhala nějaká příprava a poslední dny úplně nenaznačovaly naši velkou formu. Jsme strašně rádi, že se to povedlo a holky hrály skvěle a srdcem. Výsledek 4:0 je krásný,“ přiznal v rozhovoru pro Radiožurnál Sport asistent trenérky hokejové reprezentace Dušan Andrašovský.

Utkání Češek proti Finkám se zapsalo do historie, poprvé v zápase ženského mistrovství světa totiž rozhodčí ani jednou nevylučovali. Kanadská trenérka Carla MacLeodová dovedla národní tým k jedenácté výhře z patnácti duelů.

Trenérka učitelka

„Vždycky říkám, že kdybych mohl být hráč, chtěl bych pod ní hrát. Naše holky musí být hrozně šťastné, že mají tuhle trenérku, protože jsem nepotkal lepšího trenéra, který takto dokáže hráčům zvedat sebevědomí, oceňovat je a učit. Já jsem rád, že se od ní můžu učit taky,“ vyzdvihl přínos trenérky hokejových reprezentantek MacLeodové její asistent Andrašovský.

Češky na mistrovství světa v Utice obhajují třetí místa z posledních dvou šampionátů. Ve druhém utkání ve skupině je v noci na sobotu čeká souboj s obhájkyněmi titulu, kterými jsou domácí Američanky.

Zápas s favoritkami

„Bude to daleko rychlejší zápas než ten, co jsme už odehrály. Budeme si muset držet hráčky, dávat si pozor na zbytečné fauly. Tady v Americe jsou fanoušci docela crazy, takže se těším na to, že bude plný dům. Nás to může nakopnout,“ řekla v rozhovoru pro youtubový kanál Český hokej brankářka Klára Peslarová.

Kromě Spojených států se reprezentantky ve skupině mistrovství světa utkají ještě s Kanadou a Švýcarskem. Bez ohledu na výsledky mají jisté čtvrtfinále, kam projdou i tři týmy ze skupiny B.

Lukáš Michalík, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme