Českým týmům chybí poslední krok do pohárové Evropy. Nejlepší pozici má před odvetou Slavia

Posledních devadesát minut v kvalifikaci, pokud se nebude prodlužovat, je před třemi českými zástupci v pohárové Evropě. Fotbalisty Sparty, Slavie a Plzně čekají závěrečné zápasy v boji o postup do základních skupin. A každý ze tří českých klubů jde do odvety v úplně jiné pozici. Díky povedenému závěru úvodního duelu je na tom nejlépe Slavia.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský vyhlíží odvetu 4. předkola Evropské ligy

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský vyhlíží odvetu 4. předkola Evropské ligy | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

„Je dobře, že jsme zvládli závěr prvního utkání. Druhý gól pro nás byl hodně důležitý. Soupeř má hodně rychlých hráčů a nebudeme muset hlídat tolik brejků směrem dozadu. Každopádně to budeme chtít dotáhnout do vítězného konce,“ říká trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají zástupci českých klubů před odvetnými zápasy 4. předkola evropských pohárů

O hlavní fázi stejné soutěže usiluje po vypadnutí z kvalifikace Ligy mistrů také Sparta. Ta je ale v mnohem složitější situaci. Obhájci domácího titulu v úvodním zápase prohráli v chorvatském Záhřebu s Dinamem 1:3.

„Samozřejmě, že věříme v obrat. Víme, že doma jsme silní na míči a umíme dávat góly. Doufám, že dvougólové manko smažeme a uděláme pro výhru maximum,“ tvrdí záložník Sparty Lukáš Haraslín.

Jistota Konferenční ligy

Oba pražské týmy mají jistotu, že pokud v kvalifikaci Evropské ligy neuspějí, tak si zahrají skupinu Konferenční ligy. Aby se do ní dostala i Plzeň, musí přejít přes Tobol Kostanaj. Úvodní duel v Kazachstánu vyhráli Západočeši 2:1.

„Čeká nás zápas podzimu. Máme kvalitnější tým. A když k tomu přistoupíme jako minulý týden, tak nevidím důvod, proč bychom neměli postoupit,“ myslí si záložník Plzně Jan Kopic.

Odvety závěrečného předkola Evropské ligy Sparta - Dinamo Záhřeb, Zorja Luhansk - Slavia a Plzeň - Tobol Kostanaj začínají v 19 hodin a Radiožurnál Sport je odvysílá v kombinovaném přímém přenosu. Utkání Sparty bude server iROZHLAS.cz sledovat v podrobné online reportáži.

Tomáš Petr, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme