Výkonnost týmu stoupá s důležitostí zápasu, říká trenér Slavie Trpišovský před klíčovým derby

Fotbalová nadstavba v sobotu nabídne souboj, který může hodně napovědět o tom, kdo se stane v letošní sezoně ligovým mistrem. První Sparta přivítá na svém stadionu v derby pražských S druhou Slavii. Ta ztrácí na svého rivala dva body. V případě vítězství tak získá výhodu toho, že bude mít závěr sezony ve svých rukou.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský v úvodním zápase 3. předkola Evropské konferenční ligy proti Panathinaikosu

Jindřich Trpišovský. | Zdroj: Profimedia

„Vážíme si, že se můžeme se soupeřem utkat přímo, což je vždycky lepší než soupeřit na dálku a čekat na zaváhání soupeře,“ říká trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výkonnost týmu stoupá s důležitostí zápasu, říká trenér Slavie Trpišovský před klíčovým derby

Jeho svěřenci se pokusí navázat na povedený předchozí týden. Ve středu na Letné porazili ve finále domácího poháru právě Spartu a o víkendu zase zdolali v prvním kole nadstavby doma Bohemians přesvědčivě 6:0.

„Teď se nám tam dva zápasy v poslední době povedly výkonnostně i výsledkově a myslím, že výkonnost týmu stoupá s důležitostí zápasů,“ pochvaluje si Trpišovský.

Zejména díky zisku domácího poháru panuje v týmu pozitivní atmosféra.

„Stále to v sobě cítím, je to nepopsatelný pocit. Nestává se často, že někam přijdete a hned získáte trofej. Je to prostě něco, co chce každý hráč zažít. Moc si to užívám,“ říká obránce Slavie Igoh Ogbu, který tým posílil v zimní přestávce.

České Budějovice se chtějí odvolat proti rekordní pokutě za napadení fanouška při utkání s Jabloncem

Číst článek

Právě on hrál klíčovou roli v posledním pohárovém derby a na jeho služby se bude moct spolehnout Jindřich Trpišovský i teď v sobotu. To se ale nedá říct o jiné zimní posile Slavie.

„Uvidíme, jak to bude s Christosem Zafeirisem, to se rozhodne až těsně před zápasem, na jakou část zápasu bude použitelný, případně jestli vůbec,“ říká Trpišovský.

Jestli Slavia nastoupí na půdě Sparty se Zafeirisem v sestavě, nebo ne, bude jasné nejpozději hodinu před výkopem, který je naplánován na 18.00. Celé utkání pak nabídne Radiožurnál i Radiožurnál sport v přímém přenosu.

Petr Mathauser Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme