Už jsme se doma ‚váleli‘ dost, těší obránce Slovácka Kadlece návrat k tréninku

Ve své kariéře zažil obránce fotbalového Slovácka Michal Kadlec už hodně, současné situaci se ale nepodobalo nic. Zatímco většinou znají fotbalisté svůj program dlouho dopředu, teď už dva měsíce čekají na případný restart pozastavené sezony. Podle bývalého reprezentačního kapitána nemá vzhledem k překotnému vývoji posledních týdnů smysl moc dopředu přemýšlet o tom, co hráče v blízké budoucnosti čeká.

Uherské Hradiště Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kadlec v dresu Slovácka.

Michal Kadlec v dresu Slovácka. | Zdroj: Profimedia

„Když to začalo, tak se to taky nejdřív nevidělo tak černě. Každý den byl jiný, teď se může stát taky cokoliv. Zatím je to tak, že trénujeme. Je to dobré, už jsme se doma 'váleli' dost. Jsme rádi, že trénujeme,“ těší obránce fotbalového Slovácka Michala Kadlece, že čekání na definitivní rozhodnutí o pokračování prvoligové sezony už tráví hráči aspoň společným tréninkem ve skupinkách.

Přehrát

00:00 / 00:00

Doma jsme se 'váleli' už dost, těší obránce Kadlece návrat k tréninku

Jistot skutečnosti nemají fotbalisté mnoho. Jednou z nich je, že v případě restartu budou soutěž dohrávat v tempu dvou duelů týdně.

„Času pak moc nezbývá, a to cestujeme dejme tomu jen po Česku. Když jste v zahraničí a cestujete všude možně, tak jste ze sedmi dnů čtyři nebo pět pryč, takže to není jednoduchá z hlediska rodiny,“ upozorňuje Kadlec na nesnáze nahuštěného programu, kdy hráči nemají čas myslet skoro na nic jiného než fotbal.

Fyzické náročnosti se hráč se zkušenostmi z Německa a Turecka ani v pětatřiceti letech tolik neobává.

Bundesliga se znovu rozběhne 16. května, zápasy budou bez diváků

Číst článek

„Na pozici stopera musíte mít samozřejmě naběháno, ale už to není tak, že musím mít fyzičku, abych létal jako zamlada po lajně nahoru a dolů. Spíš než fyzička je potřeba rychlostní vytrvalost, že uděláte jeden dva sprinty a přijde balon,“ říká Kadlec.

Tyto situace zažívají fotbalisté pořádně jen v zápasech. Pokud se ale liga rozjede, přípravných duelů stihnou týmy před jejich restartem minimum.

„Je nás dvacet, můžeme si udělat i zápas mezi sebou,“ přibližuje Michal Kadlec plán Slovácka, jak co nejrychleji získat herní praxi.

Podobný modelový duel můžou profesionálové absolvovat od příštího týdne, kdy začnou trénovat bez rozdělení na skupiny.

David Nekvinda, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme