Plzeň proti Slovácku dvakrát ztratila vedení a na úvod nadstavby jen remizovala

Fotbalisté Plzně v prvním kole nadstavby Fortuna ligy remizovali ve skupině o titul se Slováckem 2:2 a na první Spartu ztrácí deset bodů.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj Plzně se Slováckem.

Souboj Plzně se Slováckem. | Zdroj: Profimedia

Západočeši už sice nemají moc šancí na titul, i tak ale chtěli proti Slovácku uspět. A v první půli byli také domácí lepším týmem a třeba Matěj Vydra, který se řítil úplně sám na bránu přes půl hřiště, byl hodně blízko k vedoucímu gólu. Slovácko se ale mohlo spolehnout na brankáře Filipa Nguyena.

Baník rozdrtil Brno a má blízko k záchraně, úspěšný vstup do nadstavby za sebou mají i Teplice

Číst článek

První gól utkání tak nakonec padl až chvíli po přestávce, kdy si Plzeň pomohla standardní situací, po které se hlavou trefil kapitán Lukáš Hejda.

Jenže po necelých dvaceti minutách zničehonic udeřili i hosté, když Jan Kalabiška protlačil míč do sítě mezi nohama gólmana Jindřicha Staňka. Hned poté mohl dokonce otočit skóre Petr Reinberk, mířil ale nad břevno.

Hosty mohla neproměněná šance mrzet o to víc, že o chvíli později přišla další domácí standardka a po ní gólová dorážka střídajícího Rafiu Adekunle Durosinmiho, který vrátil Plzni vedení.

Jenže hosté i tentokrát srovnali, když se ve vápně hlavou prosadil důrazný Filip Vecheta.

Plzeň tak na úvod nadstavby remizovala se Slováckem 2:2 a na vedoucí Spartu, která má zápas k dobru, ztrácí deset bodů. Naopak Slovácko se přiblížilo Bohemians na vysněné čtvrté příčce na rozdíl jediného bodu.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:2 (0:0)
Branky: 47. Hejda, 74. Durosinmi - 64. Kalabiška, 76. Vecheta. Rozhodčí: Petřík - Machač, Matoušek - Klíma (video). ŽK: Kopic (Plzeň). Diváci: 7716.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme