‚Banda bojovníků, která se nikdy nevzdala.‘ Plzeň na začátku nevěřila, šanci na triumf ucítila až ke konci

Fotbalová liga zná kolo před koncem nadstavby svého šampiona. Po čtyřech letech titul získala Plzeň, když ukončila tříletou nadvládu Slavie. Zatímco Viktoria porazila ve středu v Mladé Boleslavi Hradec Králové 2:0, slávisté jen remizovali s Baníkem a Západočechy už nemůžou dostihnout. „I když jsme hráli špatně, dokázali jsme to ukopat. I těžké zápasy na Slavii nebo na Spartě,“ vystihnul klíč pro zisk trofeje plzeňský obránce Lukáš Hejda.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzenští hráči vyhazují kouče Michala Bílka do vzduchu

Plzenští hráči vyhazují kouče Michala Bílka do vzduchu | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Plzeňští fotbalisté si mohli užívat titul přímo na trávníku v Mladé Boleslavi. Poté, co zvládli vítězně duel s Hradcem Králové, ale ještě netrpělivě čekali na výsledek Slavie v Ostravě. Po remíze Pražanů 1:1 plzeňské oslavy vypukly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celou reportáž přímo z místa plzeňských oslav titulu

Už bez emocí úspěch hodnotil pro Radiožurnál trenér Michal Bílek: „Titul je hodně nečekaný. Na začátku jsme nevěřili. Začali jsme doufat až ke konci soutěže a stejně jsme o tom vůbec nemluvili. Vždycky jsme zhodnotili zápas a připravovali jsme se na další. Jsem nadšený z toho, jak kluci pracovali a jak to zvládli. Přeskočit Slavii i Spartu je úžasný úspěch.“

K titulu dovedl Viktorii s kapitánskou páskou Lukáš Hejda. Jen pár minut po konci zápasu hodnotil tým, který k triumfu kolo před koncem základní části dokráčel.

„Za mě jsme banda bojovníků, která se nikdy nevzdala. Nepamatuju si, kolik zápasů jsme otočili, ale i když jsme hráli špatně, dokázali jsme to ukopat. I těžké zápasy na Slavii nebo na Spartě. Jsme banda válečníků a toho si cením,“ popsal plzeňský obránce.

Fotbalisté Plzně využili zaváhání Slavie v Ostravě a po čtyřech letech slaví zisk ligového titulu

Číst článek

Zároveň neopomněl zmínit jednoho muže, který má na titulu velký podíl. Tím je podle jeho slov trenér Michal Bílek. „Skvělý kouč, umí udělat výbornou kabinu. Umí i suprově přečíst soupeře. Dokázal vštípit taktiku přímo na míru. Obraz v médiích mi úplně nesedí, když ho poslouchám osobně. Je frajer a super chlap,“ dodal.

Po triumfu už si hráči i členové realizačního týmu Viktorie mohli nasadit vítězná trička i kšiltovky. Bílek o připraveném oblečení nic netušil.

„O tom jsem nevěděl a jsem za to rád. Ve Spartě jsme druhý rok bojovali o titul i pohár, tři kola před koncem jsme měli náskok čtyř bodů, ale ligu jsme nevyhráli a já jsem pak skončil. V tomhle jsem byl proto obezřetný a soustředil jsem se jenom na tým a na to, jak ho připravit na zbylé zápasy,“ vysvětlil někdejší trenér Jihlavy nebo Zlína po návratu plzeňských fotbalistů na ligový trůn.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme