Utkání mělo fantastickou kulisu mezinárodní úrovně, pochvaluje si Trpišovský po zápase Slavie proti Baníku

Fotbalisté Slavie v nové sezoně jako jediní neztratili body, v utkání 5. kola na čerstvě položeném trávníku porazili ostravský Baník 1:0. Zápasy Slavie a Baníku patří dlouhodobě k největším utkáním v Česku díky velmi aktivním fanouškovským táborům. Nedělní duel ve vršovickém Edenu navštívilo přes 19 tisíc lidí, kteří vytvořili bouřlivou atmosféru.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodní choreo pražské Slavie v utkání proti Baníku Ostrava

Úvodní choreo pražské Slavie v utkání proti Baníku Ostrava | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Byl to pěkný zápas s krásnou kulisou, o kterou se postaraly oba tábory. V takové atmosféře hráči vždy vydají maximum, což se naši hráči určitě předvedli. Bohužel jsme byli slabí směrem dopředu, prohrávali jsme osobní souboje a vše nám kazila nepřesnost v kombinaci. Slavia si zasloužila vítězství, i když nás to stálo hodně sil,“ myslí si trenér Baníku Ostrava Pavel Hapal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak aktéři utkání Slavie proti Baníku Ostravu vnímali bouřlivou atmosféru

Podle kouče ostravského celku byli fanoušci, mezi kterými se objevil i hokejový útočník Bostonu Bruins David Pastrňák, nejhezčí součástí zápasu. „Porážka nás mrzí hlavně kvůli fanouškům. Pro ně to byl výjezd podzimní části soutěže. Škoda, že jsme neurvali alespoň bod, i když jsme si ho nezasloužili. Nevytvořili jsme si žádnou gólovou šanci, až na tu jednu chybu Slavie,“ přiznává Hapal.

Fanoušci Baníku Ostrava předvedli v první půli i choreo s portrétem herce Jiřího Kodeta z filmu Pelíšky s datem 21. srpna 1968 a mávajícími českými vlajkami. Připomněli tím výročí okupace tehdejšího Československa vojsky Varšavské smlouvy.

Domácí vytvořili hned na začátku ohromnou plachtu s nápisem „Slavia proti všem“ přes celou severní a východní podélnou tribunu. I když tyto věci fotbalisté z trávníku většinou nestíhají sledovat, což potvrzuje zkušený obránce Ostravy Michal Fridrich. 

„Byl jsem do zápasu tak ponořený, že jsem si nevšiml chorea Baníku ani Slavie. Určitě jsem cítil energii z tribun, ale určitě se nedívám, kde je jaké choreo. Občas se podívám letmým pohledem, když je během zápasu nějaké přerušení. Spíš se soustředím na hru a vnímám energii od fanoušků,“ přiznává Fridrich.

Slavia má jako jediná po pátém kole plný bodový zisk. „Utkání mělo fantastickou kulisu mezinárodního zápasu. Vždy jsem po těchto zápasech volal a mám velkou radost z toho, že to zažíváme. Snad tak vysoké návštěvy vydrží a také to, co se během zápasů děje. Není to jen o fotbale, ale diváci se baví i ve fanzónách. Mám radost z vysokého počtu dětí, kteří sem chodí v dresech. Úvodní choreo bylo naprosto špičkové a dokresluje atmosféru zápasu,“ zhodnotil zápas i podíl fanoušků na něm trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

        

Jaroslav Plašil, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme