‚Chyběla kázeň a disciplína.‘ Trenér Hašek nastínil své plány, mluvil o Barákovi nebo Belmondu

Fotbalová reprezentace už má nového trenéra. Na svém zasedání jednomyslně výkonný výbor fotbalové asociace zvolil Ivana Haška, který se do funkce vrací po patnácti letech. Poslechněte si reportáž z tiskové konference k představení nového realizačního týmu české fotbalové reprezentace.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek

Trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

„Jsem rád, že jsme na dnešním výkonném výboru jednohlasně odsouhlasili jmenování Ivana Haška hlavním trenérem fotbalové reprezentace mužského áčka.“

Těmito slovy zahájil předseda fotbalové asociace Petr Fousek tiskovou konferenci, na které byl Ivan Hašek představen jako hlavní kouč reprezentace. Řečeno toho na ní bylo opravdu hodně. Třeba to, že hlavní cíl je postup Česka na mistrovství světa v roce 2026.

Předseda FAČR Petr Fousek | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Pomáhat by v tom Haškovi měly primárně asistenti Jaroslavové Veselý a Köstl. U prvního jmenovaného je volba pochopitelná vzhledem k jejich vzájemné spolupráci v minulosti. 

„Reprezentace je vrchol, a tím, že jsem tu v poslední době příliš dlouho nežil, tak když se člověk podívá na asistenty, tak chce toho nejlepšího. Já jsem o Jardovi Köstlovi přesvědčený, že na svůj věk (34) vystupuje jako nejlepší asistent v Česku k dispozici. Jsem rád, že s ním můžu spolupracovat,“ řekl Hašek.

Společně ale před sebou mají nelehký úkol. Národní tým totiž není v nejlepší kondici, ani ne tak na hřišti, jako spíše v kabině. A to je věc, na kterou se Hašek s realizačním týmem chce zaměřit primárně.

„To je jeden z prvních úkolů, abychom ty hráče dali dohromady a přesvědčili, že jsme tým. Týmovost má být naše nejsilnější stránka. Chci, aby se otupily veškeré problémy. Možná trochu chyběla kázeň a disciplína, to bude hodně důležité, bez toho se nedá uspět,“ prohlašuje bývalý reprezentační kapitán.

Za éry Jaroslava Šilhavého se nejvíc řešila situace okolo Antonína Baráka, se kterým bude chtít Ivan Hašek mluvit osobně. Dveře do reprezentace má prý otevřené také kauza z konce minulého roku, kdy se trojice Kuchta, Brabec a Coufal vydala před zápasem evropské kvalifikace do nočního baru Belmondo v Olomouci. Závěry ohledně těchto hříšníků Hašek ale dělat nechce.

„Belmondo je můj oblíbený herec, ale tahle akce se nepovedla. Byl to malér jako hrom a obrovská chyba, to si přiznejme. Nechci teď soudit, aniž bych s těmi hráči mluvil. Nejdřív bych si s nimi potřeboval promluvit,“ nastínil své plány Hašek. 

Po sportovní stránce však tým cíle splnil. Kvalifikoval se na evropský šampionát, který se koná už v létě. Hašek tak příliš času na poznávání hráčů nemá. Pomoct by mu ale mohli jeho předchůdci.

První kroky podnikne Ivan Hašek jakožto nový reprezentační trenér hned v pátek, kdy se sejde se svým týmem, následně také cestování za hráči, s kterými chce mluvit osobně.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme