Vejdou se i fanoušci? Restart fotbalové ligy by nemusel být před prázdnými tribunami

Až v Česku znovu začne fotbalová liga, mohli by u toho být přímo na stadionu i fanoušci. Ne snad, že by měli přímo zaplnit Eden, Letnou nebo Štruncovy sady. Vládní nařízení ale připouští, že aspoň pár stovek by jich v ochozech být mohlo.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda

Předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda | Foto: Martin Sekanina / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Potvrzuje to i epidemiolog Rastislav Maďar, který je koordinátorem ministerské skupiny pro uvolňování přijatých opatření. Hlavním předpokladem je, že od 25. května, kdy plánuje liga svůj restart, budou povolené akce pro 500 lidí, jak avizoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Přehrát

00:00 / 00:00

Během restartu fotbalové ligy by se na stadionech mohla objevit i hrstka fanoušků. Více v příspěvku Jana Suchana

„I na stadionu by mohlo být až 500 osob. Nicméně jen samotné fotbalové týmy a případně nějaký televizní štáb čítají více než sto osob,“ vypočítal pro Radiožurnál Maďar.

Vedení nejvyšší soutěže napočítalo konkrétně 144 lidí, kteří jsou potřeba na zajištění jednoho zápasu. Tohle číslo by v případě limitu 500 osob na akci pravděpodobně trochu narostlo, ale stále by zbýval prostor i pro diváky.

Žádné povinné testování, ale hrozba karantény. Ministerstvo přiblížilo podmínky restartu ligy

Číst článek

„To už bude v kompetenci jednotlivých oddílů, jestli se třeba rozhodnou otevřít jen své VIP prostory,“ řekl šéf ligy Dušan Svoboda, který jednal s týmem Rastislava Maďara i o plošném testování na koronavirus. To vláda nepožaduje, jen doporučuje a Svoboda s ním počítá před prvními zápasy.

„Kluby se nás ptaly, jakou záruku mají, že nějaký tým neskončí v karanténě. Řekli jsme jim, že absolutně žádnou,“ upozornil Maďar. Karanténa pro celý tým by podle Dušana Svobody byla velkou komplikací pro dohrání ligy, a tak chce o tomhle tématu ještě jednat.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme